Ifølge tidligere klubbleder ved verftet, Øyvind Kimo, skal det kun være «formaliteter» som gjør at arbeidet er utsatt én dag.

- Slik jeg forsto det trengte de litt mer tid for å få på plass noen formaliteter og få papirene i orden. Jeg regner med at med papirer mente de arbeidskontraktene, sier Kimo.

LES SAKEN: Verftsansatte i Rissa skal møte på jobb på mandag

Møter tirsdag

Han tolker ikke beskjeden som dramatisk.

- Jeg tror dette bare er en bagatell. Jeg kommer til å møte opp tirsdag klokken 7. Jeg er ikke bekymret for at det har blitt utsatt en dag, sier Kimo.

Det har foreløpig ikke lyktes Adresseavisen å komme i kontakt med verftsdirektør Anders Straumsheim for en kommentar.

Følg Økonomiadressa på Facebook her!

Opptil 120 tilbake i jobb

Det er Fosen Yard som blir selskapet arbeiderne skal jobbe for, etter at selskapet Noryards Fosen gikk konkurs forrige måned.

Det nyopprettede selskapet har skaffet seg en kontrakt med Hurtigruten på å bygge om fem skip. Konktrakten har en verdi på 550 millioner kroner.

Hurtigrutens første skip, som skal bli hetende MS Spitsbergen når det er ferdig ombygget, ligger allerede i tørrdokken ved verftet.

Fosen Yard har tidligere sagt at det vil komme opptil 120 arbeidere i arbeid igjen ved verftet i løpet av de neste ukene. I tillegg skal det komme inn folk som jobber via entrepriser og det er også aktuelt å ha innleide arbeidere ved verftet for å ta unna toppene.

Selskapet holder fortsatt kortene tett til brystet når det gjelder hvem som skal finansiere skipsbyggingen. Her kan du imidlertid lese at skipsreder Ole T. Bjørnevik har tilbudt seg å gå inn på eiersiden (PLUSS).

Nå kan du også følge med på næringslivs- og økonominyheter fra Midt-Norge på Facebook. Gå inn på Økonomiadressa her, og trykk på «liker» hvis du vil følge oss!