Jobbingen på verftet i Rissa er utsatt en dag

Arbeiderne ble ringt opp søndag kveld og bedt om ikke å møte på jobb mandag.

Brødrene Rune Kimo og Øyvind Kimo (Gul jakke) skulle egentlig være tilbake i jobb på verftet i Rissa på mandag, etter at de ble oppsagt for knapt én måned siden. Ifølge Øyvind Kimo er de i stedet bedt om å møte opp tirsdag. Bildet er tatt dagen før konkursen.  Foto: OLE MARTIN WOLD

Saken oppdateres.

Ifølge tidligere klubbleder ved verftet, Øyvind Kimo, skal det kun være «formaliteter» som gjør at arbeidet er utsatt én dag.

- Slik jeg forsto det trengte de litt mer tid for å få på plass noen formaliteter og få papirene i orden. Jeg regner med at med papirer mente de arbeidskontraktene, sier Kimo.

LES SAKEN: Verftsansatte i Rissa skal møte på jobb på mandag

Møter tirsdag

Han tolker ikke beskjeden som dramatisk.

- Jeg tror dette bare er en bagatell. Jeg kommer til å møte opp tirsdag klokken 7. Jeg er ikke bekymret for at det har blitt utsatt en dag, sier Kimo.

Det har foreløpig ikke lyktes Adresseavisen å komme i kontakt med verftsdirektør Anders Straumsheim for en kommentar.

Følg Økonomiadressa på Facebook her!

Opptil 120 tilbake i jobb

Det er Fosen Yard som blir selskapet arbeiderne skal jobbe for, etter at selskapet Noryards Fosen gikk konkurs forrige måned.

Det nyopprettede selskapet har skaffet seg en kontrakt med Hurtigruten på å bygge om fem skip. Konktrakten har en verdi på 550 millioner kroner.

Hurtigrutens første skip, som skal bli hetende MS Spitsbergen når det er ferdig ombygget, ligger allerede i tørrdokken ved verftet.

Fosen Yard har tidligere sagt at det vil komme opptil 120 arbeidere i arbeid igjen ved verftet i løpet av de neste ukene. I tillegg skal det komme inn folk som jobber via entrepriser og det er også aktuelt å ha innleide arbeidere ved verftet for å ta unna toppene.

Selskapet holder fortsatt kortene tett til brystet når det gjelder hvem som skal finansiere skipsbyggingen. Her kan du imidlertid lese at skipsreder Ole T. Bjørnevik har tilbudt seg å gå inn på eiersiden (PLUSS).

LES OGSÅ: Rissa kommune blir verftseier

Nå kan du også følge med på næringslivs- og økonominyheter fra Midt-Norge på Facebook. Gå inn på Økonomiadressa her, og trykk på «liker» hvis du vil følge oss!

På forsiden nå