Nå får du boliglån med fastrente under 2 prosent

Storebrand er første bank som senker renta på fastrentelån til under to prosent.

Direktør Odd Arild Grefstad i Storebrand senker renta på fastrentelån til boliglånskunder til 1,99 prosent. 

Saken oppdateres.

- Nå er det mulig å sikre seg forutsigbare renteutgifter på rekordlave nivåer, sier kommunikasjonssjef Anthon Andreassen i Storebrand i en pressemelding.

Fra i dag kan kunder i Storebrand binde lånerenta i tre år til en nominell rente på 1,99 prosent. Den effektive renta er 2,07 prosent.

- Med et fastrentelån har du full kontroll over dine månedlige utgifter. Og det har aldri vært billigere, sier kommunikasjonssjef Anthon Andreassen i Storebrand.

Fastrentene er for tiden rekordlave. Binder du renta i fem eller ti år, er nominell rente i Storebrand nå 2,29 og 2,99 prosent. Også det er historisk lave nivåer, ifølge banken.

Har du sett Økonomiadressas side på Facebook? Se siden her, og trykk på «liker» hvis du vil følge oss!

LES OGSÅ: - Får du 0,5 prosent lavere rente, kan du spare flere tusener

- Passer for flere

Kommunikasjonssjefen mener fastrentelån er et godt alternativ for flere.

- De som har lånt mye og ikke tåler en kraftig renteøkning, bør vurdere å binde renten på hele eller deler av lånet. Men fastrente er også et godt alternativ for dem som er usikre på sin fremtidige inntekt i et turbulent jobbmarked. Og for folk som har kjøpt utleiebolig, og ønsker å matche forutsigbare leieinntekter med like forutsigbare kostnader, sier Andreassen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Se om naboen har lavere rente enn deg

- Binder for kort

I Storebrand kan du også få fastrentelån med 20 års bindingstid, slik at renta er bundet i tilnærmet hele nedbetalingsperioden. For lån med 20 års bindingstid er den nominelle renta nå 3,80 prosent og effektiv rente er 3,91 prosent.

De fleste fastrentekundene i Norge binder renta i tre år eller mindre, viser statistikk fra Statistisk sentralbyrå. Svært få binder for lengre perioder enn fem år.

- Den flytende renten vil neppe forandre seg vesentlig på kort sikt, og det vil gjerne ikke familieøkonomien heller. Hovedargumentet for å binde renten er langsiktig forutsigbarhet, og da anbefaler vi de fleste å binde for en lengre periode, fortrinnsvis ti eller 20 år, sier Andreassen i meldingen.

Fastrentelånet til Storebrand forutsetter at lånet er innenfor 70 prosent av boligens verdi. Minste lånebeløp er 200 000 kroner og maksimalt åtte millioner.

LES OGSÅ: Nordmenns gjeld vokser tross økonomisk usikkerhet

Følg oss på Facebook her.

På forsiden nå