Graden Sigve Brekke skal ha oppgitt er ifølge Hegnar.no en bachelorgrad i økonomi ved Høgskolen i Telemark.

Opplysningen kommer frem i en reportasje bladet Kapital har gjort på Brekke. Bladet skriver at bachelorgraden feilaktig ble oppgitt i ti år, mens Brekke jobbet for Telenor i Asia.

Sigve Brekke tok over som Telenors konsernsjef i august i år, etter at tidligere konsernsjef Jon Fredrik Baksaas gikk av med pensjon.

Har du fått med deg at Økonomiadressa har kommet på Facebook? Se siden her, og trykk liker hvis du ønsker å følge oss!

- Feil oversettelse

Til Hegnar.no forklarer Brekke «jukset» med en oversettelsesfeil. Han hevder at det ikke er lett å oversette et kurs på en høyskole i Norge til engelsk.

- Jeg tar fullstendig ansvar for at det var uriktige opplysninger i årsrapportene. Det tar jeg fullstendig ansvar for, sier Brekke til Hegnar.no.

Brekke prøvde også å komme seg inn på Harvard i 1996 gjennom Utenriksdepartementet. Også her var det en feil. Brekke fikk blankt avslag fra Harvard på bakgrunn av at han ikke hadde nok praktisk eller akademisk bakgrunn.

Brekke sier at han også tar ansvar for denne feilen.

- Dette er CV-juks

Han kom for øvrig inn på Harvard året etter på et ettårig masterstudium. Ifølge Kapital er dette det eneste masterstudiet ved Harvard som ikke krever en avlagt bachelorgrad.

Redaktør i Kapital, Vibeke Holth, mener feilopplysningene Brekke har hatt på cv-en sin er alvorlig.

- Dette er CV-juks og en bløff som har vedvart i en årrekke, og selskapet han er satt til å lede er i tidenes tillitskrise. I en slik situasjon er dette selvfølgelig uheldig at konsernsjefen i mange år har ført omverden bak lyset og latt som om han har en utdannelse og grad han ikke har, sier redaktør Vibeke Holth i Kapital til Hegnar.no'

Ifølge Kapital ble ikke Brekkes CV sjekket ut før han fikk jobben som toppsjef i Telenor.

Telenor er for øvrig i trøbbel etter at selskapet anklages for korrupsjon i Usbekistan. Selskapet skal ha overført over 700 millioner kroner til en konto i Gibraltar, som skal ha gått til en venninne av datteren til presidenten i Usbekistan, og deretter blitt brukt for å kjøpe telelisenser i landet.