Lederen i Safe, Hilde-Marit Rysst, mener det i fremtiden ikke bør være plass til like mange oljeansatte som før. Hun advarer også mot å være for pessimistisk.

– De siste årene har markedet i Norge vært sprengt, og det er noe vi har advart mot. Prisene ble skrudd opp, og utviklingen var ikke sunn. Så sånn sett bør det ikke bli plass til absolutt alle som hadde en fot innenfor. Det var for mange, sier Rysst til Stavanger Aftenblad.

Selv om hun mener noen oljejobber har forsvunnet for godt, tror hun mange vil komme tilbake. Hun tror heller ikke på Tina Brus (H) utspill om at oljebransjen bør planlegge for en oljepris på 20 dollar fatet.

– Den eneste oljen og gassen som vil bli solgt, er den som hentes ut til lavest mulig kostnader og færrest mulig utslipp, sier Bru til avisen

– Mange har ikke peiling på hva de snakker om. Istedenfor å si at oljeprisen skal bil 20 dollar eller 120, så er det bedre å se på gjennomsnittsprisen, sier Rysst. Hun mener 20 dollar er kunstig lavt og at med en slik oljepris som premiss, vil oljeselskapene kutte mange utbygginger.

– Vi ser at selv med oljeprisen vi har nå, så er inntjeningen i bransjen til å leve med. I andre bransjer ville de vært fornøyd med en slik lønnsomhet, og ikke sagt at de skal tenke nytt om alt, sier Rysst.