Nå har de begynt arbeidene på Hurtigruten-skipet i Rissa

Mandag startet arbeidet med å rive ut inventaret i det første skipet fra Hurtigruten som skal bygges om ved verftet i Rissa.

Verftet på Kvithyll i Rissa er nå drevet av Fosen Yard. I tørrdokken ligger skipet Norway Explorer, som eies av Hurtigruten. Når det er ferdig ombygget skal det hete MS Spitsbergen. 

Saken oppdateres.

Samme dag skal arbeiderne også skrive kontrakter med det nyopprettede selskapet Fosen Yard.

Selskapet har blitt opprettet og skaffet seg en avtale med Hurtigruten om ombygging av fem skip i løpet av rekordtid, etter at Noryards Fosen gikk konkurs i midten av oktober.

Til nå har ledelsen i Fosen Yard holdt kortene tett til brystet om hvem som skal gå inn på eiersiden i selskapet. Her avslører verftsdirektør Anders Straumsheim at verftet først og fremst leter etter utenlandske samarbeidspartnere (PLUSS).

Se Økonomiadressas nye Facebook-side her, og trykk «liker» hvis du vil følge oss!

Skriver kontrakter

Mandag morgen var Øyvind Kimo en av dem som hadde begynt på arbeidet.

- Nå har vi startet med å demontere stoler og inventar fra skipet. Vi er seks mann på min gruppe, i tillegg er det rundt ti mann fra stålavdelingen som er her, i tillegg til noen fra maskinavdelingen. Men jeg har ikke full oversikt over hvor mange vi er, forteller Kimo.

Klokken 13 mandag kalte ledelsen i Fosen Yard inn til et allmøte. Kimo regner med at arbeiderne vil bli presentert for kontraktene selskapet ønsker å gi dem på dette møtet.

- Jeg er spent på å se hvordan kontrakten er utformet. Jeg regner med at vi får mer informasjon om løpet fremover, sier Kimo.

Her kan du se hvordan de nye Hurtigruten-skipene blir seende ut etter at arbeidene ved Rissa-verftet er ferdige.

Oppimot 120 ansatte i sving

I løpet av de neste to ukene kommer antallet ansatte ved verftet til å stige betraktelig. Opptil 120 arbeidere som var ansatt i Noryards Fosen før konkursen kan da være tilbake i arbeid.

I tillegg kommer det inn en rekke underleverandører som vil jobbe med spesifikke ting på skipet. Skipet som det arbeides med nå skal være ferdig levert til Hurtigruten i løpet av april neste år.

LES OGSÅ: I Rissa jobber de gratis på verftet for å bli klare til Hurtigruten-kontrakten (PLUSS)

På forsiden nå