Trønderenergi: - Dette er dramatisk

Konsernsjef Ståle Gjersvold er redd Statkraft dropper milliardprosjekt på Fosen.

Ståle Gjersvold mener budsjettkameratene setter hele Fosen-prosjektet i fare 

Saken oppdateres.

Mandag kveld ble det klart at regjeringen og støttepartiene Venstre og KrF trekker tilbake halvparten av de ti milliardene Statkraft var lovet i ny egenkapital.

Trønderenergis konsernsjef Ståle Gjersvold tror politikerne umulig kan ha tenkt over konsekvensene. Nå frykter han for den varslede vindkraftutbyggingen til 15-20 milliarder på trøndelagskysten, der Statkraft er utbyggingsoperatør og Trønderenergi medeier.

- Hvis forståelsen til Statkraft er riktig, er det klart det kan være dramatisk for Fosen, sier han.

Raser mot Venstre

Gjersvold mener regjeringens miljøtroverdighet står på spill dersom beslutningen blir stående.

Hele Stortinget stilte seg bak ordningen med såkalte elsertifikater, som sørger for milliardsubsidier til utbyggingen av ny fornybar energi i Norge og Sverige. Foreløpig har nesten alt gått til å bygge vindmøller hos söta bror.

- Regjeringens og støttepartienes miljøprofil blir en vits dersom det er dette som medfører at Fosenutbyggingen ikke blir realisert, tordner han.

Særlig skuffet er han over Venstre, som liker å framstille seg selv som et miljøparti.

- Regjeringens og støttepartienes miljøprofil blir en vits dersom det er dette som medfører at Fosenutbyggingen ikke blir realisert, framholder Gjersvold.

Kan bli omgjort?

Parlamentarisk leder Marit Arnstad i Sp sier beslutningen i teorien kan bli omgjort når Stortinget avgir sin innstilling til statsbudsjettet.

- Dersom de selv innser hvor lite seriøst forslaget er, kan de gå tilbake på det under finansinnstillingen. Det er den eneste muligheten jeg ser. Det nytter ikke å komme tilbake i revidert budsjett til våren når Fosen vitterlig skal fatte en investeringsbeslutning i første kvartal 2016, sier hun.

På forsiden nå