- Folk har jo lån og familie å forsørge

Britannia-direktør Arne Marius Berg sier det er «vanskelig å glede seg» over det som skjer ved hotellet.

- Det er ikke lett å gå ut med sånne opplysninger. Mange ansatte har vært her i lang tid. Dette blir litt som brudd i et kjærlighetsforhold, sier Britannia-direktør Arne Marius Berg. Mandag informerte han de ansatte om at alle mister jobben.  Foto: MORTEN ANTONSEN

Saken oppdateres.

Mandag ettermiddag ble det kjent at Odd Reitan kjøper hele Britannia Hotel i Trondheim sentrum.

Reitan har eid hotellet sammen med Thon siden i fjor. Thon har stått for driften. Men når Reitan nå kjøper seg opp, blir også driftsavtalen med Thon oppsagt.

Det betyr at mellom 160 og 200 ansatte mister jobben. Britannia-direktør Arne Marius Berg varslet de ansatte på et allmøte mandag.

LES OGSÅ: Reitan kjøper og stenger Britannia i halvannet år

Reitan stenger for oppussing

- Det er ikke lett å gå ut med sånne opplysninger. Mange ansatte har vært her i lang tid. Dette blir litt som et brudd i et kjærlighetsforhold. Det er ikke noen tvil om at hotellet vil bli magisk etter at Reitan har pusset det opp. Men for oss som står i det nå, er det vanskelig å glede seg over noe som skal skje om to år, sier Berg.

Reitan har varslet at han vil stenge hotellet 1. juli til neste år. Deretter skal han pusse opp i 15-18 måneder. Det er usikkert hvem som skal drifte hotellet når det åpner på nytt.

Arne Marius Berg, som har vært direktør ved Britannia i to år, sier han nå har tett kontakt med HR-avdelingen i Thon-systemet. Bergs førsteprioritet er å følge opp de ansatte, sier han.

LES OGSÅ: Reitan og Thon kjøper Britannia (sak fra 2014)

«Dette har gått veldig fort»

- Målet er å få alle ut i jobb. Det vil bli jobbsøkerkurs og kurs i CV-skriving. Jeg er også i tett kontakt med arbeidsformidlere og NAV, sier Berg.

- Er det muligheter for videre jobb i Thon-systemet?

- Vi kartlegger den muligheten, og vi spør også de ansatte om de har mulighet til å flytte på seg. Folk har jo lån og familie å forsørge. Noen arbeidsgrupper vil alltid få seg jobb, men det gjelder ikke alle, sier Berg.

- Har du vært i kontakt med Reitan?

- Jeg har ikke snakket med ham ennå. Dette har gått veldig fort. Men jeg skal ha et møte med Reitan, sier Berg.

LES OGSÅ: - Britannia skal ikke bli noe Rema-hotell

Midt i julebordssesong

Han sier at  «Britannia er en bygning, men de ansatte bærer sjelen». Flere har jobbet svært lenge ved hotellet. I julebordsesongen nå i november og desember, er mellom 160 og 200 personer ansatt.

Men antall årsverk ved hotellet er cirka 120, forteller Berg.

- Først i januar har vi full oversikt over hvor mange dette berører, sier han.

Ingolv Høyland, som er direktør i Reitan Eiendom og styreleder i E.C. Dahls Eiendom, sier det er nødvendig å holde hotellet stengt under oppussingen.

- Skal fortsatt ha sjel

- Konklusjonen vår er at hotellet må stenges i denne perioden. Med de store investeringene vi skal gjøre, hadde det ikke vært mulig å holde åpent uten konsekvenser for gjester og ansatte, sier Høyland.

- Hva tenker dere om de mange ansatte som mister jobben?

- Det er Thon som må håndtere forholdet til de ansatte. Vi på vår side vil trenge mange nye, dyktige ansatte når hotellet åpner igjen.

- Flere av de ansatte har jobbet ved hotellet i lang tid. De blir omtalt som kontinuitetsbærere og en del av «Britannias sjel». Er det viktig for dere at noen av disse blir med videre når hotellet åpner igjen?

- Forholdet til de ansatte har vi overlatt til Thon. Men vi ønsker at hotellet fortsatt skal ha sjel når det åpner igjen, sier Høyland.

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå