Statkraft holder fast ved Fosen-prosjektet

Statkraft dropper investeringer i vindkraft til havs, men vil fortsette å videreutvikle vindkraftprosjektet på Fosen.

Statkraft og partnerne har planer om 1000 megawatt vindkraft på Fosen.  Foto: Bernhard Kvaal

Saken oppdateres.

I en børsmelding onsdag varsler Statkraft at de ikke lenger vil investere i nye prosjekter innen havbasert vindkraft, og at enkelte internasjonale vannkraftprosjekter kan bli utsatt.

LES OGSÅ: Nytt håp for trønderske vindparker

- Kapitalkrevende

Bakgrunnen er at regjeringen og støttepartiene i budsjettavtalen bestemte seg for å trekke tilbake fem milliarder kroner, som selskapet skulle få i form av redusert utbytte.

- Havbasert vindkraft er kapitalkrevende. De reduserte finansielle rammene fra eier medfører at det ikke er mulig for Statkraft å investere i nye prosjekter innen havvind, sier konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen i børsmeldingen.

LES OGSÅ: Frykter at Fosen-vindmøllene ryker

Flere fryktet at planene ville ryke

I etterkant av budsjettavtalen fryktet flere at vindkraftplanene på Fosen, der Statkraft er den største partneren, ville ryke. Statkraft er utbyggingsoperatør, mens Trønderenergi er blant partnerne.

LES OGSÅ: Trønderenergi: - Dette er dramatisk

Pressetalsmann Knut Fjerdingstad i Statkraft sier til Adresseavisen at planene om å bygge ut 1000 megawatt vindkraft på Fosen ikke omfattes av selskapets beslutning, og at de fortsettter å videreutvikle dette prosjektet.

- En mulig investeringsbeslutningen i dette prosjektet kan bli tatt i løpet av første kvartal neste år, dersom prosjektet er lønnsomt og hvis de andre investorene får på plass sin del av finansieringen, sier han.

På forsiden nå