Åpner ny restaurant på Solsiden i vinter

Det kommer en ny restaurant i lokalene etter Peppes Pizza på Solsiden.

David Lian (til høyre) og Kjartan Jenssen, som driver Sot Bar og Burger, skal åpne Selma Pizza og Bar i lokalene hvor Peppes Pizza tidligere holdt til. Driftsleder Øistein Kristiansen i selskapet Choco til venstre. 

Saken oppdateres.

Selma Pizza og Bar åpner i lokalene hvor Peppes Pizza holdt til frem til oktober. David Lian og Kjartan Jenssen, som driver Sot Bar og Burger på Solsiden, skal også drive den nye restauranten.

- Det er et område i vekst med tanke på besøkstallene. Det var vanskelig å si nei til lokalene midt på stripa, og de er passe store, sier driftsleder Øistein Kristiansen i Choco, som er driftsselskapet til den nye restauranten.

Det blir plass til 70 gjester inne og 80 på uteserveringen. De tidligere lokalene til Peppes Pizza er nå under oppussing, og planen er at den nye restauranten skal åpne i løpet av vinteren.

LES OGSÅ: Har solgt for over 15 millioner i Trondheim og Oppdal

Surdeigspizza

På menyen skal det kun være pizza, bortsett fra noen forretter. Ifølge Lian skal de lage en pizza trondhjemmerne ikke har smakt tidligere.

- Det blir en surdeigspizza, laget av villgjær fra en 15 år gammel gjærkultur og med mel fra Italia. Hele pizzaen blir økologisk, med produkter fra Norge og Italia, sier Lian.

Pizzaen skal stekes i en vedfyrt ovn.

- Dette blir ikke en italiensk plass. Pizzabunnen blir napolitansk, men toppingen blir annerledes, selv om det er tomatsaus og ost. Det er ingen andre i Trondheim som lager økologisk pizza som vi skal gjøre. Vi tror den vil skille seg ut fra de italienske pizzaene, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Annenhver misfornøyde restaurantgjest sier ikke fra

- Mange typer øl

På Solsiden ligger allerede Una Pizzeria e bar, og flere av de andre restaurantene, som Egon, serverer også pizza. Lian mener det likevel er plass til flere pizzarestauranter.

- Det er ikke så mange som nesten bare serverer pizza. Vi blir motivert av konkurransen, sier Lian.

Han trekker frem at Selma Pizza og Bar får mange ulike typer øl i tappetårnene i baren.

- Det blir en levende tapperekke, med fat på bare 20–30 liter slik at vi kan skifte ølsorter ofte. Vi skal ha mye håndverksøl, sier Lian.

De skal ikke selge øl på flaske, men det blir også vin og drinker.

- Vi skal ikke ha et kjempeutvalg på drinker, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Se hvilket serveringssted som kommer på jernbanestasjonen

- Flere spiser ute

Driverne av Selma Pizza og Bar ser for seg kunder i alle aldersklasser.

- Trondheim er ikke stort nok til å satse på én aldersgruppe. Vi er for dem som vil utfordre smaksløkene og prøve nye smaker, sier Kristiansen.

Selv om det er åpnet mange nye restauranter og utesteder i nabolaget på Nedre Elvehavn, frykter ikke Selma-driverne konkurransen og peker på at det skjer mye i byen.

- Positive initiativ gjøres innen kultur, handel, utdanning, festivaler og restauranter. Som for eksempel konserter på Sverresborg, Pstereofestivalen, Olavsfestdagene, Adressa som flytter til Elvehavna og promenaden som utvikles, Mathallen, Bruktmarked mellom bryggene i Fjordgata, streetfood og en økende spise ute-kultur, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Credo tredje beste norske restaurant

Lian og Torgersen

Selma Pizza og Bar eies av Lars Lian og Svein Roger Torgersen, sammen med David Lian og Kjartan Jenssen. Fra før står Lian og Torgersen også bak Nyfiken Trattoria e Bar, Sot Bar og Burger og Café Løkka på Solsiden. I tillegg eier de Tulla Fischer, burgerrestauranten Bror og kafékjeden Jordbærpikene. Driftsselskapet til restaurantene og kafeene er Choco. Lars Lian og Svein Roger Torgersen står også bak flere boligprosjekter Trondheim. De er utbyggere av prosjektet Presidentveita i Midtbyen og Verftsgata 1 på Nedre Elvehavn, som er under bygging.

På forsiden nå