Det regntunge førjulsværet har satt en stopper for kjøp av skiutstyr. Sportsbutikkene i Trondheim merker at det optimale skiværet har latt vente på seg.

- Det har ikke vært et ekstremt bra salg frem til nå. Litt snø hadde hjulpet på, da kjøpes det skiutstyr med en gang. Akkurat nå går broddesalget bra, ler Christoffer Bakkom, butikkmedarbeider hos Sport Outlet på Lade.

Heller ikke hos G-Max på Lade har salget vært optimalt frem til nå.

- Salget har vært greit, men det er rolig frem til snøen kommer. Litt snø hadde hjulpet oss, sier Stian Brudeseth, avdelingsleder for ski- og sykkel hos G-Max.

Hos XXL på Lade merker de også at snøen ikke har lagt seg på bakken ennå.

- Det har vært bra med salget på skiutstyr frem til nå, selv om vi merker at det regner og ikke snør ute. Det kunne godt kommet litt snø, sier Iselin Ra, salgsmedarbeider for ski og sykkel hos XXL.

Julegaver

Det meste av skisalget har vært i forbindelse med julegaver, ifølge sportsbutikkene.

- Folk har vært tidlig ute med julegaver. Folk er litt mer kjøpevillige i år enn de var i fjor. Det vi har solgt mest av er langrennsski, sier Brudeseth i G-Max.

Tar seg opp på nyåret

Sportsbutikkene forteller at de forventer at salget av skiutstyr tar seg opp etter nyttår.

- Når det nærmet seg vinterferie i fjor, tok salget seg opp. Vi håper det samme skjer i år, sier Bakkom hos Sport Outlet.