Sentralbanken anslo at fondet skulle nå dagens størrelse først ved inngangen til 2017, skriver Bergens Tidende.

7,4 billioner

Til tross for de lave oljeprisene, har Statens pensjonsfond utland (bedre kjent som Oljefondet) aldri vært større. Markedsverdien er nå på 7450 milliarder kroner, eller 7,45 billioner kroner.

Bare siden utgangen av september har Statens pensjonsfond utland steget med 430 milliarder kroner. Veksten skyldes i hovedsak økte aksjekurser, særlig i USA, ifølge Gunnar Torgersen, som er partner i Holberg Fondene.

Les også: - 2016 blir ikke mye å skryte av

Liker du å holde deg oppdatert på økonomi- og næringslivsnyheter i Midt-Norge? Sjekk ut Facebook-siden vår Økonomiadressa her, og trykk «liker» hvis du vil følge oss.

Har vokst etter oljeprisfallet

Ved utgangen av tredje kvartal i fjor var nesten 60 prosent av fondets verdier aksjer. Vel 37 prosent var obligasjoner, mens eiendomsmassen utgjorde omtrent tre prosent.

Fondet har vokst betydelig siden oljeprisfallet sommeren 2014, til tross for redusert tilførsel av nye oljeinntekter. Det meste av verdiveksten siden den gang skyldes fallet i kronekurs mot andre valutaer, siden fondet måles i kroner.

Har du fått med deg at Øyvind Gjærevoll Schanke fra Trondheim er én av fire investeringsdirektører i Oljefondet? Les om ham i UkeAdressa-saken her.