Bengt Eidem til Trønderenergi

Bengt Eidem slutter i Statoil og blir kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi.

Ny jobb: Bengt Eidem (38) gleder seg til å begynne som kommunikasjonsdirektør i Trønderenergi. Da slipper han også å ukependle til Oslo.  Foto: KIM NYGÅRD

Saken oppdateres.

- Jeg er veldig glad over å ha fått jobben. Trønderenergi er blant de mest spennende næringslivsaktørene vi har i Trøndelag. De driver en spennende og viktig forretning, samtidig som de er en samfunnsaktør med bred front. Som kommunikasjonsdirektør gleder jeg meg til å jobbe med begge deler, sier Bengt Eidem (38).

Eidem er utdannet politi, men har jobbet mye med kommunikasjon og kommer til Trønderenergi fra jobben som samfunnskontakt i Statoil.

I 2009 søkte Eidem på stillingen som informasjonssjef i Oslo politidistrikt

Eidem har også vært en profilert Høyre-politiker, men mest kjent er han som kreftpasient.

Eidem fikk en aggressiv form for blodkreft i 2005, og skrev blogg og bok om å ha kreft og kampen for å finne en benmargsdonor som passet. Samme år ble Eidem kåret til Årets trønder av Adresseavisen, for sin åpenhjertige og tøffe kamp mot kreften.

Da Eidem ble Årets trønder sa han at han ikke ville sitte passivt og vente på døden. Derfor tok han opp kampen og engasjerte seg i kreftsaken.

Fra olje til strøm

Konsernsjef i Trønderenergi, Ståle Gjersvold, er svært fornøyd med å ha ansatt Eidem.

- Det var svært mange gode søkere til stillingen, så vi hadde et luksusproblem. Men Bengt har både riktig personlighet, verdisyn og erfaringsbakgrunn. Jeg er også fornøyd med å få enda en som jobber i Oslo hjem igjen til Trondheim, og så liker jo jeg at folk går fra oljebransjen og over til fornybarenergi, sier Gjersvold.

Gjersvold tror olje og gass blir utkonkurrert til fordel for vind- og solenergi i løpet av få år.

Eidem selv vil derimot ikke ha så mye snakk om akkurat den overgangen.

- Jeg skjønner at det kan sies mye om det, men for meg er den en naturlig overgang. Både Statoil og Trønderenergi er viktige energiaktører, og begge må forholde seg til mange av de sammen utfordringene på energifronten. Begge er dessuten offentlig eid og handler på oppdrag for fellesskapet, sier Eidem.

Drar uten sluttpakke

- Like før jul ble det kjent at Statoil tilbyr alle ansatte sluttpakke. Så nå får du med deg en sluttpakke?

- Nei, jeg sa opp like før nyttår og søknadsprosessen for å kunne motta sluttpakke begynner nå, så jeg er ikke i posisjon til det. Ikke er det rettet mot folk som går rett over i andre jobber heller, så det ville uansett vært uaktuelt, sier Eidem.

LES MER: Statoil tilbyr alle ansatte sluttpakke.

Det Eidem gleder seg til nå, foruten å få en ny arbeidshverdag, er å kunne bo i Trondheim hele uka.

- Jeg har ukependlet til Oslo i fem år. Å slippe det er en fin tilleggsdimensjon. Jeg er en heltrønder som går til et heltrøndersk konsern, det passer meg. Det skal bli greit å ikke ha lengre arbeidsvei enn fra Dalgård til Lerkendal, sier Eidem som dermed vil få mer tid sammen med de to guttene sine på fem og ett år.

Bengt var sikker på at han ikke kunne bli far etter kreftsykdommen. Men i 2011 fikk han sammen med Kristin Onsøien mirakelgutten William.

Bengt Eidem begynner i stillingen som kommunikasjonsdirekør i Trønderenergi 1.april.

Høyre-selfie: I fjor tok Linda Hofstad Helleland (H) selfie sammen med fylkestingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H), stortingsrepresentant Frank Jenssen (H) og Bengt Eidem, samfunnskontakt i Statoil 
    
      (Foto: Leif Arne Holme)

Høyre-selfie: I fjor tok Linda Hofstad Helleland (H) selfie sammen med fylkestingsrepresentant Torhild Aarbergsbotten (H), stortingsrepresentant Frank Jenssen (H) og Bengt Eidem, samfunnskontakt i Statoil  Foto: Leif Arne Holme

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå