Lageransatte hos Get Inspired truer med streik

Nettbutikken Get Inspired vil ikke gi de ansatte på lageret tarifflønn. Dermed kan det bli streik neste uke.

Uenig i tariffkravet: Søskenparet Silje og Sindre Landevåg har etablert Get Inspired: Nettbutikk for sportsklær for kvinner. Nå vil de ansatte på lageret på Lade ha tarifflønn, dermed møtes eier og ansatte hos Riksmekleren. 

Saken oppdateres.

Midtnorsk Transportarbeiderforening krever tariffavtale for åtte som jobber ved lagret til sportsbutikken Get Inspired, og som er organisert i Norsk Transportarbeiderforbund.

Dette vil ledelsen av Get Inspired ikke gi dem, og dermed møtes partene hos Riksmekleren mandag.

- Blir vi ikke enige med ledelsen i Get Inspired vil vi ta medlemmene våre ut i streik fra arbeidsdagens begynnelse førstkommende onsdag, sier Roy Einar Nilsen, saksbehandler i Midtnorsk Transportarbeiderforening.

Økonomisk suksess

Get Inspired er en nettbutikk med lokaler på Lade. Bedriften ble gründet av Silje Landevåg (31) som begynte å selge treningsklær for kvinner sammen med broren sin Sindre Landevåg (28) i 2011.

Siden da har de doblet omsetningen for hvert år, og Adresseavisen skrev i juli i fjor at nettbutikken Get Inspired har blitt en økonomisk suksess på få år. I 2014 var omsetningen på 47 millioner kroner, og eierne tok ut to millioner kroner i utbytte.

I juni 2015 avviklet søskenparet Landevåg nettbutikken Sportykids.

- Dette er en bedrift hvor eierne har tatt ut stort utbytte selv og det går bra økonomisk, da kan ikke jeg skjønner at de ikke vil godta tariffavtale for de ansatte. Dette er sleipt, det er ikke greit at de finaniserer store utbytter med lave lønnninger, sier Nilsen hos Midtnorsk Transportarbeiderforening.

Lønna økte

Ifølge Nilsen begynte konflikten med at åtte av de ni som jobber på lagret organiserte seg, og dermed kom kravet om tariffavtale.

- De tjente 130 kroner i timen. Da vi kom inn i bildet økte ledelsen lønna til hver enkelt med 20 kroner, for å gi medlemmene våre et påskudd om at de ikke trenger tariffavtale. Men med tariffavtale vil de tjene 196 kroner per time, mot dagens 150 kroner. Innføring av tariffavtale vil bety cirka 1,5 millioner i økte lønnskostnader totalt, men med et overskudd på 3,7 millioner i 2014 skulle eierne ha råd til dette. Ikke bare har de råd, men når de går så godt skulle det bare mangle om de ikke betaler tariff, sier Nilsen og viser til at en avtale vil bety en økning i grunnlønna på tett oppunder 100.000 kroner i året for hver enkelt ansatt.

Uenige i kravet

Nilsen som også er ungdomsutvalgsleder i Norsk Transportarbeiderforbund er ekstra opptatt av at å kjempe denne saken, ettersom alle medlemmene han representerer er i aldersgruppen 20-30 år, men unntak av én som er i slutten av 30-årene. Videre er flertallet kvinner.

- At disse unge folkene gjør sin plikt og krever sin rett knuser myten om at ungdom i dag ikke har noe guts og er late. Det ledelsen i Get Inspired nå driver med er rett og slett fagforeningsknusing, sier Nilsen.

- Alt jeg vil si er at vi er uenige i tariffkravet, og stiller til megling over helga, sier Sindre Landevåg som er daglig leder ved Get Inspired til Adresseavisen. Han vil ikke gi ytterligere kommentarer.

Get Inspired
  • Get Inspired ble etablert av Silje Landevåg i 2009. Forretningsideen var å lage treningsvideoer.
  • Videoene solgte dårlig. I 2011 begynte Landevåg i stedet med treningsklær til kvinner.
  • Samme år ble broren Sindre Landevåg ansatt som daglig leder. Silje er markedssjef.
  • Get Inspired begynte på 40 m² på Bromstad, men har nå nesten 1000 m² med lager og kontorer på Lade. De har ca. 20 ansatte.
  • Etter at søskenparet spesialiserte seg på treningsklær for kvinner har omsetningen doblet seg hvert år. I 2014 ble omsetningen på 47 millioner kroner. Tallene for 2015 er ennå ikke offentlige, men de har uttalt at målet var å omsette for 65 mill.
  • Det meste av markedsføringen skjer gjennom sosiale medier, og de sponser flere bloggere.
På forsiden nå