Get Inspired:

- Utbyttet ble brukt til å investere i selskapet

Ledelsen i Get Inspired tilbakeviser uttalelser fra fagforeningen i tariffkonflikten.

Søskenparet Silje og Sindre Landevåg har etablert Get Inspired og eier nå henholdsvis 80 og 20 prosent hver. Mandag møter de arbeidstakere hos Riksmekleren i en tariffkonflikt. 

Saken oppdateres.

Get Inspired møter Midtnorsk transportarbeiderforening hos Riksmekleren kl 14 mandag, etter at sistnevnte har krevd tariffavtale for sine medlemmer ved lageret til sportsbutikken i Trondheim. Blir de ikke enige, kan det bli streik blant lageransatte fra onsdag.

Les også: Lageransatte hos Get Inspired truer med streik

Midtnorsk Transportarbeiderforeningen er del av Norges Tranportarbeiderforbund og del av LO. Til Adresseavisen sa Roy Einar Nilsen i Transportarbeiderforeningen lørdag at lageransatte tjente 130 kroner timen helt til fagforeningen kom inn i bildet. Da ble lønna økt til 150 kroner timen, men at de, ifølge Nilsen, vil ha krav på 196 kroner timen med en tariffavtale.

Dette tilbakeviser ledelsen i Get Inspired.

Økte lønna

- Det stemmer ikke at ungdommene som arbeider på vårt lager tjente 130 kroner timen. Vi har hatt 150 kroner timen lenge før LO banket på døren, med tillegg for ubekvem arbeidstid. 150 kroner timen er standard i bransjen, sier daglig leder Sindre Landevåg i Get Inspired i en epost til Adresseavisen mandag. Fredag ville han ikke kommentere detaljer i saken overfor avisen.

Ifølge Transportarbeiderforeningen utgjør innføring av tarifflønn en lønnsøkning for hver enkelt ansatt på nesten 100.000 kroner og cirka 1,5 millioner i økte lønnskostnader totalt for selsapet. Dette setter LO-forbundet blant annet opp mot at Sindre Landevåg, som minoritetseier, og søsteren Silje Landevåg som hovedeier er i selskapets årsrapport er oppført med et samlet utbytte for 2014 på to millioner kroner. Men utbyttet ble det aldri noe av, sier Sindre Landevåg.

Les også: Tjener på sporty kvinner

- Ble brukt i selskapet

- Det er ikke sant at vi som eiere for 2014 tok ut to millioner kroner i utbytte til oss selv. Det er riktig at vi satte av to millioner, men det ble aldri tatt ut. Isteden ble det brukt til å dekke opp investeringer og i ansettelser. Hittil har vi ikke tatt ut en krone av dette utbytte. Timelønnen vi gründere har hatt siden Get Inspired startet plassert oss godt under tarifflønn det meste denne tiden, sier Sindre Landevåg.

I selskapets årsrapport for 2014 står det at Get Inspired gikk med et overskudd før skatt på 3,59 millioner kroner. Etter skattekostnader, er overskuddet 2,6 millioner.

- Overskuddene er kommet først de aller siste årene, og er i sin helhet blitt brukt til å investere i nytt utstyr, nye lokaler og arbeidsplasser. Dessverre stemmer det heller ikke, som det hevdes, at vi i 2014 hadde et overskudd på 3,5 millioner kroner til disposisjon. Nesten en tredjedel av dette er skatt til statskassen. Vi har gitt 20 unge mennesker på vårt lager i Trondheim en mulighet i arbeidslivet som de ellers ikke ville hatt, sier Sindre Landevåg.

- Bærer sten til byrden

Han forstetter:

- Det er synd at LO på denne måten går løs på sårbare gründerbedrifter. Det er vanskelig nok å være gründer og skape arbeidsplasser i Norge, om ikke LOs byråkrater fra sine trygge arbeidsplasser og beskyttede kontorer skal bære sten til byrden. På et punkt har LO-byråkraten rett. Ungdommene som Get Inspired har skaffet jobb viser at det et mange ungdommer idag som har guts og pågangsmot, og ikke er late. Vi har forholdt oss til spillereglene og møter til mekling, sier Sindre Landevåg før meklingsmøtet mandag.

På forsiden nå