Bakklandet Eiendom ble slått konkurs i Sør-Trøndelag tingrett tirsdag.

Restaurantene Bryggen Asian Cooking og Sabor Tapas & Grill og puben Den Gode Nabo holdt frem til slutten av oktober i fjor til i lokalene på Øvre Bakklandet 66 ved Gamle Bybro. Driftsselskapet bak de to restaurantene og puben, Bryggen Gastronomi, gikk da konkurs, og lokalene har siden stått tomme.

Styreleder og medeier i Bakklandet Eiendom, Trine Løken, sier de måtte begjære oppbud.

- Det er fordi vi ikke har fått inn husleie fra Bryggen Gastronomi. Det var over 2,5 millioner i manglende husleie da jeg overtok som styreleder i september, sier Løken.

3,7 millioner i husleie

Bakklandet Eiendom har som kreditor i boet etter konkursen i Bryggen Gastronomi et krav på 3,7 millioner kroner for manglende husleie.

Bakklandet Eiendom eier også lokalet hvor kiosken 7- Eleven holder til. Den leier fortsatt lokalet sitt.

Løken overtok som styreleder etter den kjente restaurantdriveren Trond Olav Kolstad, som drev de to restaurantene og puben som gikk konkurs. Løken eier 40 prosent av Bakklandet Eiendom, Kolstad 26 prosent og Choudry Abdul Basit 34 prosent.

LES på PLUSS: Serverer norsk mat i Lahore

- Trist

Løken forteller at de var i forhandlinger med noen som var interessert i å drive restaurant i lokalene.

- En del var interessert i å leie. Vi var avhengige av å finne solide leietakere, men det gikk for sakte til at vi rakk å komme i havn. Jeg håper det ordner seg med fine og solide leietakere, sier Løken.

Hun sier det er trist at de gikk konkurs.

Choudry Abdul Basit og Trond Olav Kolstad har ikke bare eid Bakklandet Eiendom sammen. De var svært profilerte kokker og restaurantdrivere i Trondheim da de drev blant annet restauranten Bryggen sammen fra 1991 til 2004. De har også drevet Chablis og Daily sammen.

LES PÅ PLUSS: - Det er leit at lokalene står tomme

- Selger lokalene

Bakklandet Eiendom har oppgitt at selskapet har 25 millioner kroner i gjeld på konkurstidspunktet, ifølge advokat Terje Aas i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig. Han er oppnevnt som bostyrer.

- Største kreditor er Nordea Bank. Nordea har pantsikret kravet sitt, sier Aas.

Foreløpig har han ikke oversikt over hvilke fordringer Bakklandet Eiendom har utestående.

Bostyrer regner med at lokalene blir solgt.

- Vi vil nå ta kontakt med Nordea, og det vil sannsynligvis skje et salg. Vi vil finne ut hva pantekreditor vil. Banken kan overlate det til boet å forestå salget eller selge selv, sier Aas.

Morselskapet konkurs

Konkursen i Bakklandet Eiendom er den fjerde konkursen i et selskap Kolstad eier eller er deleier i siden oktober i fjor høst. Etter at driftsselskapet til Bryggen Asian Cooking, Sabor Tapas & Grill og Den Gode Nabo ble slått konkurs, ble også Bryggen Gourmet slått konkurs i november. Selskapet laget sushi som ble solgt i dagligvarebutikkene Rema 1000 og Bunnpris. Bryggen Gastronomi og Bryggen Gourmet er heleid av Kolstad.

Det samme er holdingselskapet Troko, som ble slått konkurs rett før jul i fjor. Ifølge den midlertidige boinnberetningen har Kolstad oppgitt «uhåndterlig gjeld» til datterselskapene Bryggen Gastronomi og Bryggen Gourmet som direkte årsak til konkursen. Kravene fra de to selskapene mot konkursboet i Troko utgjør det meste av gjelden, på nesten seks millioner kroner.