Dagens gründer: FlowMotion Technologies

Denne dingsen skal løfte Gopro-videoen din til nye høyder

Trondheimsgründerne mener at det viktigste er å komme seg ut av kontorlokalene dersom man skal lykkes.

Gründere i Trondheim vil bli kvitt ristingen i Gopro-filmene. Video: FlowMotion Technologies

Saken oppdateres.

Oppdrag gründer vil de neste dagene presentere flere av de trønderske gründerselskapene som deltar i pitchekonkurransen under innovasjonskonferansen Technoport.

LES MER: Åtte gründere får pitche ideen sin foran Tesla Motors gründer

Hva heter selskapet?

FlowMotion Technologies

Hvem står bak?

Lars Flesland, Julie Bauge, Eirik Dyrseth, Didrik Dimmen og Ole Jørgen Kleive.

Hva er deres idé?

- Teamet til FlowMotion Technologies består av en gjeng med friluftsentusiaster som alle har filmet mye med Gopro-kameraer. Vi hadde alle opplevd problemet med risting og vibrasjon når vi var ute og filmet, og bestemte oss derfor å finne en løsning. Dette resulterte i FlowStick, en elektrisk Gopro-stabilisator som fullstendig eliminerer risting og vibrasjoner. Nå kan alle bli en profesjonell filmskaper, og skape fantastiske filmer til en brøkdel av prisen sammenlignet med dagens stabiliseringsløsninger. FlowStick er liten, robust og vannavstøtende, noe som muliggjør profesjonell filming på steder der det tidligere ikke har vært mulig. FlowStick kan festes på alle eksisterende Gopro-fester, for eksempel en hjelm, en stang eller en sykkel.

Hva er deres beste råd til gründere?

- «Get out of the building» . Dette er en læresetning av entreprenør-guru Steve Blank, og handler om at ideer og produkter ikke blir til på et kontor. Man må tørre å snakke med folk om ideen sin, få tilbakemeldinger og tilpasse seg markedet. Det hjelper ikke å lage et bra produkt hvis ingen vil kjøpe det.

Hva har vært deres største problem?

- Jeg vil ikke kalle det et problem, men mer en utfordring, og nettopp det som gjør gründerskap så gøy. Når man jobber i et lite team er det umulig å ha eksperter på alle områder innenfor produkt- og forretningsutvikling. Man får ta del i alle ledd av det å skape en bedrift, og man lærer noe nytt hver dag. ​

​​​Hva er den største utfordringen for nyskaping i Trondheim?

- Innovasjonsmiljøet har utviklet seg veldig de siste årene i hele Norge, og Trondheim henger med i utviklingen. Nå har vi flere innovasjonshuber arbeidsfellesskap, og det er et yrende liv i innovasjonsmiljøet i Trondheim. Innad i innovasjonsmiljøet i Trondheim har vi en kultur for å dele og hjelpe hverandre. Men vi savner litt denne kulturen på tvers av større bedrifter. Hvis man ser til USA og Silicon Valley er det en kultur for at de som lykkes ønsker å gi noe tilbake til gründere som ønsker å komme seg opp og frem. Vi trenger forbilder, noen som kan dele av sine erfaringer og øke bevisstheten rundt entreprenørskap som en mulig karrierevei. Kanskje Are Traasdahl tar turen tilbake til Trøndelag snart?

Hvordan kan vi løse utfordringen?

- Vi må gjøre Trondheim til en mer attraktiv gründerby. Ved å skape møteplasser og fasiliteter som blant annet Digs og Work-Work er vi på god vei. Vi trenger erfaringsoverføring og veiledning fra folk som har gjort det før. Og ikke minst økt bevissthet. Dette er mediene godt i gang med allerede, og vi er veldig glade for å være med på denne utviklingen.

Følg med i Oppdrag gründers livestudio og les bloggen hvor vi ber om innspill og ideer til hvordan vi kan rette søkelyset på gründersituasjonen i Trøndelag.

Dagens gründer: Snakker du høyt i telefonen? Det vil disse gjøre noe med

FlowMotion Technologies vil at du skal kunne filme med Gopro i høy hastighet uten at det blir ristinger på videoen. Fra venstre: Didrik Dimmen, Eirik Dyrseth, Julie Bauge, Lars Flesland og Ole Jørgen Kleive. 

FlowMotion Technologies vil at du skal kunne filme med Gopro i høy hastighet uten at det blir ristinger på videoen. Fra venstre: Didrik Dimmen, Eirik Dyrseth, Julie Bauge, Lars Flesland og Ole Jørgen Kleive. 

I fjor sommer vant gründerne 70 000 kroner i konkurransen Venture Cup. De har laget en stang som fjerner risting fra Gopro-videoer. 

I fjor sommer vant gründerne 70 000 kroner i konkurransen Venture Cup. De har laget en stang som fjerner risting fra Gopro-videoer. 

På forsiden nå