Dagens gründer: Technium

Skal gjøre det like lett å bytte sykkeldekk som å bytte sko

Seks NTNU-studenter vil oppfylle helårssyklistens våte drøm.

Technium har funnet en løsning på hvordan du kan skifte fra sommer- til vinterdekk på 1-2-3. Video: Technium

Saken oppdateres.

Oppdrag gründer vil de neste dagene presentere flere av de trønderske gründerselskapene som deltar i pitchekonkurransen under innovasjonskonferansen Technoport.

LES MER: 25 trønderske gründere vil kjempe om kvart million

Hva heter selskapet?

Technium AS

Hvem står bak?

Magnus Størdal Lund, Hauk-Morten Joakimsen, Tarjei Hofset, Brage Marvik, Sigmund Andenes og Paul Magne Amundsen.

Hva er deres idé?

- Technium har som mål å gjøre sykling enklere og tryggere, og det vil vi først og fremst gjøre ved å revolusjonere sykkeldekket. Vi har derfor utviklet et sykkeldekk som kan endre egenskaper uten å tas av sykkelen, noe vi nå også tar patent på. Dermed kan en syklist raskt og enkelt endre dekket til piggdekk, terrengdekk og racingdekk mens det fremdeles står på sykkelen. Vi liker å si at det blir like lett å bytte dekk som å bytte sko.

Hva er deres beste råd til gründere?

- Vårt beste råd er å tidligst mulig opprette kontakt med det som skal bli dine kunder, og utvikle ditt produkt/tjeneste basert på kundens behov og ønsker. Kun med et konsept og en tidlig prototype dro vi i møte med det som skal bli vår største kunde. Vi endret produktet etter kundens ønsker, og takket være dette har vi allerede intensjonsavtale før produktet vårt er ferdig utviklet.

Hva har vært deres største problem?

- Den største utfordringen er og blir finansieringen av vår kjernevirksomhet. Produktutvikling, produksjon og distribusjon er kostbart, og man må være kreativ for å finne løsningene underveis.

Hva er den største utfordringen for nyskaping i Trondheim?

- Et godt gründermiljø og gode lavterskeltilbud er viktig for å få omsatt ideer til gjerninger. Organisasjoner og miljøer knyttet til universitet og høyskoler i Trondheim gir god starthjelp, men det er samtidig viktig å huske de som er utenfor utdanningssystemet. Her tror vi det kan gjøres en bedre jobb.

Hvordan kan vi løse utfordringen?

- Spark NTNU har for oss vært en viktig utløsende faktor, og et tilsvarende tilbud for et bredere publikum vil være en god start.

Følg med i Oppdrag gründers livestudio og les bloggen hvor vi ber om innspill og ideer til hvordan vi kan rette søkelyset på gründersituasjonen i Trøndelag.

Flere gründerhistorier

Dagens gründer: Snakker du høyt i telefonen? Det vil disse gjøre noe med

Dagens gründer: Denne dingsen skal løfte Gopro-videoen din til nye høyder

Dagens gründer: Denne NTNU-dronen filmer under vann

Dagens gründer: Griller pølser og lader opp mobilen ved hjelp av sola

Dagens gründer: Da Tine mistet faren på intensivavdelingen, ble hun motivert til å bli gründer

Dagens gründer: Lå med brukket rygg og ventet på ambulanse som ikke fant frem

Dagens gründer: Denne appen kan redde over 100 000 nyfødte barn hvert år

Paul Magne Amundsen viser hvordan de ser for at konseptet skal fungere. De er midt i en patentsøknadsprosess, og kan derfor ikke vise frem produktet noe nærmere.  
        
            (Foto: technium)

Paul Magne Amundsen viser hvordan de ser for at konseptet skal fungere. De er midt i en patentsøknadsprosess, og kan derfor ikke vise frem produktet noe nærmere.   Foto: technium

Dette er gutta som skal gjøre din sykkelhverdag enklere. Fra venstre: Magnus Størdal Lund (produktutvikler), Hauk-Morten Joakimsen (produktutvikler), Tarjei Hofset (produktutvikler),
Brage Marvik (produktutvikler), Sigmund Andenes (teknisk ansvarlig) og Paul Magne Amundsen (daglig leder). 
 

Dette er gutta som skal gjøre din sykkelhverdag enklere. Fra venstre: Magnus Størdal Lund (produktutvikler), Hauk-Morten Joakimsen (produktutvikler), Tarjei Hofset (produktutvikler), Brage Marvik (produktutvikler), Sigmund Andenes (teknisk ansvarlig) og Paul Magne Amundsen (daglig leder).  

På forsiden nå