For fjerde kvartal 2015 leverte Salmar et driftsresultat på 374,3 millioner kroner. Det er over 130 millioner kroner mindre enn samme kvartal året før.

Dette skjer til tross for at driftsinntektene til selskapet har steget fra 2.008,7 millioner kroner i fjerde kvartal 2014 til 2.035,2 millioner kroner siste kvartal i fjor.

Lakselus til besvær

Årsaken er en økning i "andre utgifter" på nesten 50 millioner kroner og forklares med økte priser på for, samt utgifter knyttet til bilogiske problemer slik som lakselus.

Salmar er landets tredje største oppdretter av atlantisk laks, og ble startet på Frøya i 1991.

For fjoråret som helhet hadde Salmar en omsetning på 7.326,2 millioner kroner. Det er en økning fra 7.185,9 millioner året før, og når alt kommer til alt leverte selskapet et resultat før skatt på 1.383,7 millioner kroner, en nedgang på nesten 250 millioner fra året før.

I presentasjonen av rapporten begrunner skriver Salmar at lakselus fremdeles er en utfordring for selskapet, og at lakseprisen drives oppover av begrenset tilbud og en svak krone.

Ser fremover

For året som kommer forventer de at den biologiske situasjonen med blant annet lakselus fremdeles kommer til å være et problem.

Styret har foreslått et aksjeutbytte på 10 kroner per aksje.

I meldingen skriver oppdrettsselskapet også at de etter positive signaler fra fiskeridirektoratet nå jobber mot å ha de første havmerdene på plass i 2017.