Hydro kjøper strøm fra Fosen-turbinene

Hydro skal bruke rundt en tredel av vindkraften fra Fosen i sine aluminiumsverk.

Hydro skal bruke kraft fra vindturbinene på Fosen i sine aluminumsverk.  Foto: Helge Hegerberg

Saken oppdateres.

Gjennom datterselskapet Hydro Energy har aluminiumskonsernet inngått en langsiktig kraftavtale med Nordic Wind Power DA,  én av medeierne i det store vindkraftprosjektet på Fosen.

LES OGSÅ: 11 milliarder investeres i seks vindparker

Hydro skal få en årlig fast leveranse av mellom 0,6 og 1 terawattimer (TWh) kraft i perioden fra 2020 til 2039, opplyser konsernet i en pressemelding.

-  Vi er glade for å bidra til realiseringen av vindprosjektet Fosen, det største vindprosjektet på fastlandet i Europa, gjennom å sikre stabilt industrielt avtak av rundt en tredjedel av den årlige produksjonskapasiteten i en betydelig tidsperiode, sier Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i meldingen.

LES OGSÅ: Tord Lien jubler over utbygging

Kontrakten dekker årlig leveranse av 0,6 terawatt timer (TWh) i 2020, rundt 1,0 TWh årlig i perioden 2021 til 2035, og rundt 0,7 TWh årlig fra 2036 til 2039. Til sammen gir det rundt 18 TWh totalt over 20-årsperioden, ifølge Hydro.

LES OGSÅ: Vindkraft kan gi milliardoppdrag

Hydro opplyser at kontrakten vil bidra til krafttilførsel til konsernets aluminiumverk, inkludert teknologipiloten på Karmøy, etter at den langsiktige kraftkontrakten med Statkraft utløper i 2020.

- Dette viser samspillet mellom industriutvikling i Norge og utviklingen av fornybare energiressurser, sier Brandtzæg.

Hva synes du om vindkraftutbyggingen i Trøndelag?
Du må velge et alternativ
På forsiden nå