- Det ligger ingen dramatikk i oppsigelsen. Jeg har takket ja til stillingen som ny leder i Byggmakker Gipling, sier Per Hangerhagen som de ti siste årene har jobbet på Ikea. De fem siste årene har han vært varehussjef.

Det var Trønder-Avisa som først meldte om jobbskiftet.

Gipling AS er en av de største varehandelsbedriftene i Midt-Norge. Gipling driver i dag 16 Byggmakker-butikker lokalisert fra Dovre til Saltfjellet og selskapet har rundt 400 ansatte. I en pressemelding skriver Gipling at Hangerhagen har solid bakgrunn fra norsk varehandel, og at de er svært fornøyd med å få en mann av hans kaliber og bakgrunn med på laget.

- Riktig å gå videre

Hangerhagen gleder seg til nye utfordringer, men medgir at han likevel ikke leverte oppsigelsen med lett hjerte.

- Nei, den ble slett ikke levert med lett hjerte. Jeg har jobbet på Ikea i ti år og jeg tvilte mye og lenge før jeg sa opp, men når denne muligheten dukket opp følte jeg at jeg måtte ta den, sier Hangerhagen som går fra en internasjonal møbelkjede til norsk byggevarekjede.

- Jeg blir tett på et lokalt eierskap, det trigger meg. De som startet Gipling er kremmere, og det blir kjempeartig å bli med dem på laget. Det har vært fantastiske år på Ikea, i min periode som varehussjef har vi bygd om og vi har akkurat lagt tidenes beste år bak oss. Likevel kjenner jeg det var riktig å gå videre, sier Hangerhagen.

I serien med lederintervjuer har Hangerhagen sagt at han ikke vet hvor han skal sitte når han kommer på jobb, for Ikea har såkalt «free seating». Men han har alltid gul genser på seg.

Flytter ikke

- Gipling har hovedkontor i Steinkjer, flytter du fra Trondheim?

- Jeg skal jobbe litt fra Steinkjer og også litt fra Trondheim. Så nei, det blir ikke flytting, sier Hangerhagen som gleder seg til ta fatt på ny jobb fra 1. mai.

Hangerhagen tok over som varehussjef på Ikea Leangen etter Therese Bjørstad Karlsen, som gikk fra Ikea tidligere i år for å bli eiendomsdirektør i Coop Midt-Norge.

- Nå lyses stillingen som varehussjef ut?

- Ja, stillingen lyses ut i løpet av uke ni, sier Hangerhagen.