Tyskland tar den største byrden, der om lag 2 000 arbeidsplasser trolig kuttes.

I en uttalelse fra konsernledelsen heter det at jobbkuttene i hovedsak skyldes nedgangen i både olje- og gassektoren samt i metall- og gruveindustrien.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Påvirker Siemens Norge

Maria Sjöstrand Blücher, kommunikasjonsrådgiver, Siemens Norge har følgende kommentar til adressa.no om nyhetene fra Siemens i Tyskland:

- Vi er kjent med situasjonen, og dette kommer til å påvirke Norge. Vi har orientert de tillitsvalgte, og jobber med dem for å kartlegge hvilke enheter som blir berørt, sier hun.

I fjor vår varslet Siemens at 75 ansatte i Norge måtte gå.

Ansetter 25 000 nye

Siemens sjef for bedriftsrelaterte emner i Tyskland, Michael Friedrich, minner imidlertid om at Siemens ikke gjennomfører en nedbemanningsprosess, men en omstilingsprosess.

Selskapet kommer nemlig til å ansette 25 000 nye personer globalt hvert år de kommende årene.

- Vi har en offensiv plan for nye ansettelser. Vi må tilpasse oss markedet, og akkurat nå er det nedgang i olje- og gassektoren, blant annet. Derfor må vi redusere noe der. Samtidig trapper vi opp satsingen på vindkraft og fornybar energi og forventer å øke bemanningen kraftig her, sier Friedrich til Adresseavisen.

I Trondheim har Siemens blant annet gjort seg bemerket som ledende innen elektriske løsninger for ferjer og andre maritime fartøy. I fjor sommer leverte selskapet batteriene til verdens første elektriske sjark som er bygget i Trondheim.