Butikkjede setter maksgrense på kjøp av smågodt

Nå får hver kunde bare kjøpe to kilo smågodt hos Coop Extra.

Coop Mega og Coop Extra, Kiwi og Rema er kjedene som så langt har hatt rekordlave priser på smågodt.   Foto: Christer S. Johnsen

Saken oppdateres.

Mange kunder har hamstret smågodt etter at flere kjeder har dumpet prisene på smågodt til 29 kroner per kilo.

Nå setter Coop en maksgrense på to kilo smågodt per kunde, skriver E24.

Les også: Priskrig på mer enn bare smågodt

– For å sikre at alle får nyte godt av de lave prisene, har vi innført en maksbegrensning på to kilogram smågodt per kunde hos Extra, sier Harald Kristiansen, kommunikasjonssjef i Coop Norge til E24.

- Vurderer det samme i Midt-Norge

Kategoridirektør Jack André Hveding i Coop Midt-Norge sier til Adresseavisen at dette kan bli aktuelt for både Coop Ekstra og Coop Obs i Midt-Norge.

- Vi vurderer å gjøre det samme, for at alle kunder skal få samme tilgang. Vi må se det an. Folk fyller nok mer i når det er denne prisen. Da går det fortere tomt, og det krever mer å fylle opp igjen, sier Hveding.

LES OGSÅ: Ernæringseksperter: - Smågodt er altfor billig

Det er butikkjedene Kiwi, Coop Ekstra, Coop Obs og Rema 1000 som har satt ned prisen til samme nivå.

Butikkkjeden Kiwi gir ingen slike felles anbefalinger, men sier det er opp til hver enkelt butikksjef å sette begrensninger hvis kjøpene er svært store, opplyser kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin til E24.

Helseministeren: - I påsken skal folk få kose seg

LES OGSÅ: - Det er kalorier for 30 middager i én full smågodtpose

- Solgte 70 ganger mer smågodt enn vanlig

Butikksjefer Adresseavisen har intervjuet, forteller om heftig salg av smågodt siden prisen på 2,90 per hekto ble innført.

Butikksjef Marius Malvik på Kiwi Tiller forteller at de selger store mengder smågodt om dagen.

- Vi har solgt veldig mye, folk kjøper mer enn de vanligvis gjør. En dag solgte vi 70 ganger så mye smågodt som vanlig, sier Malvik.

Solgte 1600 kilo smågodt på én dag

Kjøpmann Anders Juberg i Rema Nordsia i Steinkjer forteller at godterisalget har tatt av siden prisen ble satt ned til 2,90 per hekto.

- I forrige uke solgte vi ett tonn smågodt. Onsdag solgte vi 1600 kilo, sier Juberg. Dette ble først omtalt av Trønder-Avisa.

- Jeg har hørt eksempler på at kunder handler med seg 7 - 8 kilo. Det hender folk nå fyller opp en tom godterieske i stedet for å bruke pose. Men de fleste som handler store mengder er bedrifter som skal gi påskegave til ansatte, eller selskaper. Jeg snakket med en kunde som skulle ha det til et bryllup, sier Juberg.

Han sier at ekstraleveranse etter ekstraleveranse kommer inn til butikken, og er ikke redd for at de kan gå tomme.

Juberg mener også at butikkene trolig ikke vil tape penger på de lave prisene.

- Jeg tror ikke vi taper på det. Hensikten er jo at vi skal få kunder inn i butikken, og vi har sett at tilbudet gir et mersalg i hele butikken, sier butikksjefen.

På forsiden nå