Restaurant og pub slått konkurs

Brygghus 9 i Fjordgata er stengt etter konkurs.

Brygghus 9 i Fjordgata er en såkalt gastropub, som er en restaurant som legger like stor vekt på godt øl som på god mat. I kjelleren er det pub. 

Saken oppdateres.

Det var eierne av Brygghus 9 som selv gikk til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud mandag.

- Kostnadene er for høye og inntektene for lave, sier styreleder Sverre Lie Farstad, som er medeier i Brygghus 9.

Det er både restaurant, pub og mikrobryggeri.

- Puben er det svakeste leddet i kjeden. Maten og miljøet har fått veldig positiv omtale, og publikum oppfatter oss mer som restaurant enn som pub, sier Farstad.

Han peker også på at mens restauranten ligger synlig på gateplan, så ligger puben i kjelleren.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

LES OGSÅ: Renee videre til semifinalen i Top Chef

- Dyr voksenopplæring

Styrelederen forteller at de tre eierne er skuffet.

- Det er skuffende. Vi har ikke bransjeerfaring, men solide ølkunnskaper. Det har vært en bratt voksenopplæringskurve for oss, og dyr voksenopplæring. Men det har vært kjempehyggelig å kunne være vertskap for så mange fornøyde kunder, sier Farstad.

Brygghus 9 i Fjordgata åpnet i september 2014. Restauranten er en såkalt gastropub, som er en restaurant som legger like stor vekt på godt øl som på god mat. Brygghus 9 har laget sitt eget håndverksøl, men har også solgt øl fra andre produsenter.

LES OGSÅ: Hildonen vant gjev restaurantpris

Ni ansatte oppsagt

Advokat Nils Håkon Risberg i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Trondheim er oppnevnt som bostyrer i konkursboet til selskapet Fjordglede, som eier Brygghus 9. Han forteller at restauranten og puben vil være stengt inntil videre.

- Det er ni ansatte, som vil bli oppsagt av boet. Jeg skal bistå dem med lønnsgarantibehandlingen, sier Risberg.

Farstad forteller at det er andre som kan være interessert i å ta over driften.

- Det er et stort bryggeri med 13 tanker på 500 liter hver, og de har til enhver tid åtte typer øl ferdig produsert. Vi vil se på muligheten for om noen er interessert i å overta. Det vil vi gjøre i samråd med panthaver som har pant i driftstilbehøret, som er Sparebank 1 SMN, sier Risberg.

LES OGSÅ: - Sykt bra for Norge

1,8 mill. i gjeld

I oppbudsbegjæringen har eierne av Brygghus 9 oppgitt gjelden i Fjordglede til nesten 1,8 millioner kroner. Det er Sparebank 1 SMN som er største kreditor.

- Leverandørgjelden er ikke all verden, forfalt merverdiavgift er 225 000 kroner og i tillegg kommer utestående lønnskrav og feriepenger, sier Risberg.

Eierne har i oppbudsbegjæringen anslått aktiva i boet til å være verdt 900 000 kroner.

LES OGSÅ: Trondheimskokk får Michelin-stjerne for Stavanger-restaurant

Selger bryggeutstyr

Farstad eier rundt halvparten av Brygghus 9, mens de to andre eierne, Tobias Johan Karlsen og Ola Bjørnar Skarland, eier rundt én firedel hver.

De tre eier også bryggeutstyrsbutikken Bakke Brygg sammen, som ligger i nabolokalene i Fjordgata. Farstad sier konkursen Fjordglede ikke får betydning for Bakke Brygg.

Bryggeutstyrsbutikken har vokst mye, og Farstad forteller at omsetningen i butikken i fjor var rundt ti millioner kroner, en økning på 2,6 millioner fra 2014. Overskuddet i fjor var på rundt 900 000 kroner.

På forsiden nå