De to selskapene søker i dag om utviklingstillatelser til et offshore oppdrettsanlegg som skal legge til rette for en bærekraftig vekst på arealer som dagens havbruksnæring ikke har kunne utnytte, skriver Fiskeribladet Fiskaren.

I en pressemelding skriver de to selskapene at de har en industriell ambisjon om å kombinere kunnskap fra oppdrettsnæringen med offshorekompetanse.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

900 millioner

- Vi vil etablere et felleseid selskap for å utvikle fremtidens oppdrettsanlegg dersom Fiskeridirektoratet innvilger utviklingstillatelser, sier de to selskapene i pressemeldingen.

Selskapene ønsker å utvikle et halvt nedsenkbart offshore oppdrettsanlegg som er dimensjonert for værharde området. Dette er den samme typen merder som Salmar tidligere i år fikk konsesjoner til å utvikle.

Konseptet til Aker og Royal Salmon AS er ventet å koste rundt 900 millioner kroner, og de to selskapene vil eie 50 prosent av det hver.

Til IntraFish sier kommunikasjonsdirektør Atle Kigen i Aker at de er klare til å starte arbeidet raskt om de får konsesjonene på plass, men de har ikke avgjort hvor anlegget skal bygges.

- Det kommer naturligvis til å bli lagt ut på anbud. Flere norske bedrifter, som Kværner, vil ha kompetanse til å kunne bygge dette, sier han.