Ved utgangen av fjoråret jobbet det 590 personer ved verftet i Verdal. Det er 20 flere enn året før, ifølge årsrapporten fra selskapet.

Blant disse er det 38 lærlinger og 33 andre midlertidige ansatte.

Rapporten viser at Kværner Verdal hadde inntekter på 1,165 milliarder kroner i 2015, en økning fra 693,4 millioner året før. Resultatet før skatt endte på 45,4 millioner kroner, sammenlignet med 1,3 millioner i 2014.

Utleie av ansatte

Aktiviteten ved verftet var likevel under normalen, noe som førte til at mange ansatte ble utleid til Kværner-konsernets prosjekter på Stord og på gassterminalen på Nyhamna i Aukra i Møre og Romsdal. Kværner leverte også tre kompressormoduler til oppgradering av Nyhamna-anlegget.

På det meste har 200 ansatte vært utleid eller på reiseoppdrag, ifølge rapporten.

Men i fjor fikk også Kværner Verdal kontraktene på bygging av tre av i alt fire understell til første del av utbygging av det enorme Johan Sverdrup-feltet i Nordsjøen.

De to første understellskontraktene ble tildelt som følge av rammeavtalen Kværner Verdal inngikk med Statoil sommeren 2014, mens den tredje kontrakten ble tildelt etter en egen internasjonal anbudsrunde i fjor høst.

I juni i fjor ble den offisielle oppstarten av Sverdrup-arbeidet markert ved verftet. Avtalene utgjør størstedelen av verftets ordrereserve på 4,1 milliarder kroner, og gjør at verftet er sikret arbeid til 2018.

Verft slås sammen

I løpet av første halvår i år vil Kværner Verdal bli slått sammen med søsterverftet på Stord, som en del av en intern omorganisering av hele Kværner-konsernet.

Som en del av dette har Kværner Verdals egne heleide datterselskaper, Kværner Piping Technology, Kværner Jacket Technology og Kværner Jacket Technology Trondheim, allerede blitt fusjonert inn i morselskapet.

Informasjonssjef Tove Strand Trana ved Kværner Verdal har tidligere uttalt til Trønder-Avisa at den nye strukturen skal få ned kostnader til ledelse og administrasjon og gjøre konsernet mer effektivt.

- På kort sikt vil det bli små konsekvenser i Verdal. Vi tror den nye konsernstrukturen vil gi økt konkurransekraft, uttalte hun.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.