Rekordmange søkere til Hydro

Aluminiumfabrikken på Sunndalsøra har aldri mottatt så mange søknader til sommerjobbstillingene ved verket som i år. Fabrikksjefen tror han vet årsaken.

Populære sommerjobber: 520 søknader mottok Hydro Sunndal da de i vinter lyste ut hele 220 ledige sommerjobber, omtrent 25 prosent flere enn i fjor. 

Saken oppdateres.

- Ungdommen begynner for alvor å få øynene opp for at fastlandsindustrien er spennende og fremtidsrettet, slår fabrikksjef ved Hydro Sunndal, Eivind Mikalsen, fast.

520 søknader mottok Hydro Sunndal da de i vinter lyste ut hele 220 ledige sommerjobber, omtrent 25 prosent flere enn i fjor. Fabrikken, som er Møre og Romsdals største lærlingebedrift, lyste i tillegg ut 23 lærlingeplasser. Også disse ble enda mer populær enn tidligere.

LES OGSÅ: Høye tall for Hydro Sunndal

LES OGSÅ: Hydro kan tjene på biljukset

120 søknader pr utlyste stilling

- Vi mottok 158 søknader til lærlingstillingene, noe som er mer enn dobbelt så mange som i 2015, sier leder for HR ved Hydro Sunndal, Marit Bratseth, i en pressemelding.

HR-sjefen gleder seg over at mange navn dukker opp i søknadsbunkene flere år på rad.

- De som har hatt sommerjobb hos oss tidligere gir generelt gode tilbakemeldinger på at dette er en spennende arbeidsplass med varierte utfordringer og gode utviklingsmuligheter. Derfor ser vi også at veldig mange av de som har hatt sommerjobb her tidligere søker seg tilbake også i år, sier Bratseth.

I Hydro er det ikke bare selskapets fabrikk på Sunndalsøra som opplever oppsving i søkertallene i år. Totalt mottok de norske aluminiumverkene i selskapet rundt 45 prosent flere søknader til sommerjobb i år enn i fjor. Til selskapets program for nyutdannede fra universitet og høyskole økte søkertallene med 31 prosent, noe som betyr at det var hele 120 søknader pr utlyste stilling.

- Bedre rykte

Til såkalte internship-stillinger i selskapet, sommerjobbstillinger for studenter på universitet eller høyskole, økte søkertallene med syv prosent sammenlignet med fjoråret.

Fabrikksjef Mikalsen tror ryktet til fastlandsindustrien har bedret seg de siste årene.

- Vi i fastlandsindustrien har kanskje hatt en utfordring med imaget vårt. Jeg tror mange har sett på industrien som gammeldagse og en som en slags døende art. Derfor er det gledelig for oss at flere nå banker på døren hos oss og at de innser at norsk aluminiumindustri er både moderne, teknologisk avansert, klimaeffektiv og fremtidsrettet, sier Mikalsen.

På forsiden nå