Bygger for 400 millioner på Lilleby

Mange entreprenører ville bygge nye leiligheter på Lilleby.

Lillebyleiligheten vil omfatte rundt 330 leiligheter når prosjektet er ferdig bygd. Prosjektet er en del av omformingen av Lilleby fra industri og næring til en ny bydel med boliger. 

Saken oppdateres.

Byggentreprenøren Consto Trøndelag skal bygge de 118 første leilighetene i boligprosjektet Lillebyleiligheten. Kontrakten på de tre første byggetrinnene er verdt 400 millioner for entreprenøren.

- Det er en betydelig jobb for oss og de ansatte, sier daglig leder Jomar Grøtan i Consto Trøndelag.

Han forteller at de har planer om å vokse i Trøndelag fremover, selv om deler av byggemarkedet har blitt roligere.

- På næringsbygg har det roet seg kraftig, mens det på boligbygging er et relativt flatt marked selv om langsiktige prosjekter fortsatt kommer. På det offentlige markedet har vært flatt, men store kontrakter lyses ut i nær fremtid. I Trondheim og randkommunene er flere skoleprosjekter og veiprosjekter på gang. Utbyggingen på Ørlandet tar også kapasitet fra Trondheim, sier Grøtan.

LES OGSÅ: Skal bygge for over én milliard

- Kamp om oppdragene

Til sammen 330 leiligheter skal bygges på tomta hvor Kvernland Bil, før det Gaden & Larsen, hadde bilforretning. Tomta er nå omregulert til bolig.

Det samme er naboeiendommen, hvor Lilleby smelteverk lå frem til det ble nedlagt i 2002 og produksjonen av ferrosilisium ble flyttet til Mo i Rana. Her har byggingen startet av det som til sammen skal bli rundt 1100 boliger i det store boligprosjektet Lilleby.

LES OGSÅ: Gikk konkurs med gjeld på 2,8 millioner kroner

- Konkurranse om oppdragene

Det er Heimdal Bolig og boligbyggelaget Tobb som står bak utbyggingen av prosjektet Lillebyleiligheten. Prosjektleder Børge Aunaas i Heimdal Bolig forteller at det var stor interesse fra entreprenørene for å få oppdraget med Lillebyleiligheten.

- Det er bra med konkurranse og mange er interessert i oppdrag i boligmarkedet. De siste kontraktene vi har delt ut har det vært veldig bra interesse for. Vi merker derfor at det ikke er den store prisøkningen lenger hos entreprenørene, sier Aunaas.

Bygging av det første trinnet i prosjektet Lillebyleiligheten starter rett over påske. Nå pågår de siste arbeidene med å klargjøre tomta, ved at gamle bygg og forurensninger fjernes. Byggetrinn to settes i gang senere i vår. Byggingen av trinn tre starter til høsten.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge?Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Koster opptil 10,4 mill.

Leilighetene i prosjektet er fra 28 til 140 kvadratmeter store, og de koster fra 1,9 millioner til 10,4 millioner kroner. Ifølge Aunaas går salget av de nye leilighetene bra. 125 er solgt.

- Det krever et visst forhåndssalg for starte bygging. Byggetrinn én og to er nesten utsolgt, med rundt 90 prosent av leilighetene solgt. Det er godt over bankenes krav for å gi byggelån, som normalt er rundt 70 prosent. Salget begynte i oktober i fjor. Vi la ut byggetrinn tre for rundt 14 dager siden, og 18 enheter er solgt nå. Vi ligger godt foran planen, sier Aunaas.

LES OGSÅ: - Det blir aldri som på de fine tegningene

Eier i Tromsø

Consto Trøndelag har 33 ansatte. De har kompetanse på både prosjektering og ledelse, og de har håndverkere på tømmer og betong.

I tillegg til byggingen av de 118 leilighetene på Lilleby, har Consto Trøndelag oppdraget med å utvide slakterianlegget til Nortura på Sveberg i Malvik. I Selvaags byggeprosjekt Lade Allé bygger de kjeller, infrastruktur og gjør utomhusarbeid. Consto Trøndelag bygger også ny Børsa barneskole og boliger på Eliløkken.

Consto ble startet i Tromsø i 2006, og er i dag en nasjonal entreprenør. Konsernet omsatte for 2,4 milliarder i 2014, og har vel 400 ansatte. Consto eies av Barlindhaug fra Tromsø.

Prosjektet Lillebyleiligheten bygges på tomta hvor Kvernland Bil og før det Gaden & Larsen hadde bilforretning. 

Prosjektet Lillebyleiligheten bygges på tomta hvor Kvernland Bil og før det Gaden & Larsen hadde bilforretning. 

På forsiden nå