Nå kutter denne banken renta

Danske Bank er først ute av storbankene med en rente til under to prosent. Men foreløpig bare for én kundegruppe.

Trond F. Mellingsæter kaller det litt ekstra i kundenes påskeegg når Danske Bank nå kutter renta med 0,15 prosentpoeng.  Foto: Vegard Eggen

Saken oppdateres.

Danske Bank i Norge er første storbank til å kutte renta etter at Norges Bank senket styringsrenta til 0,5 prosent 17. mars.

Laveste rente får unge kunder som har bankavtale gjennom Akademikerne, og kanskje laveste boliglånsrente i Norge i dag på 1,9 prosent.

- Litt ekstra i påskeegget

- Vi kutter renta på alle boliglån med 0,15 prosentpoeng som en ekstra gave i påskeegget til våre kunder, sier landsjef for Trond F. Mellingsæter i Danske Bank i Norge til Adresseavisen.

Ny rente på Boliglån UNG blir 2,10 prosent mens vanlige boliglån over to millioner kroner får 2,45 prosent. Vanlige lån til Akademikerne vil etter endringen bli 1,99 prosent nominell rente.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Les også: Styringsrenta senkes til 0,5 prosent

Vil kapre nye kunder

- Vi er tydelige på at vi ønsker å ta en mye større posisjon det Norske markedet. Vi vil vokse og vi ønsker å ha fornøyde kunder. Derfor gjør vi dette før de andre storbankene, sier Mellingsæter.

Danske Bank har om lag fem prosent av det norske privatmarkedet i dag, men vokste med hele 37 prosent i 2015, ifølge Mellingsæter.

Han kjenner ikke til noen norske banker som tilbyr lavere rente enn 1,9 prosent, som altså er renten forbeholdt unge Akademikere. Fortsatt er det imidlertid andre bankern som har levere boligrente for vanlige kunder, enn den Danske Bank tilbyr etter dette rentekuttet.

Nye kunder kan tegne boliglån til denne renta fra 29. mars. Eksisterende kunder må vente til 6. juni før deres boliglånsrente kuttes.

Les også rådene fra DNBs profilerte forbrukerøkonom, Silje Sandmæl, som sier at man bør lage sin egen fastrente.

- Vil ikke vedvare

- Jeg kan ikke huske at vi noensinne har opplevd slike rentenivåer. Samtidig skal vi huske på at dette er et uttrykk for situasjonen i norsk økonomi og et rentenivå landets boliglånskunder ikke kan regne med at vedvarer, sier Mellingsæter.

- Vil vanlige kunder oppleve rente under to prosent?

- Vi spekulerer ikke i renta. Men samtidig vet vi at sentralbanksjefen sa på sist rentemøte at styringsrenta kan bli satt ytterligere ned, sier Mellingsæter.

Samtidig som Danske Bank skal ha mindre betalt for å låne ut penger, kutter de også i hvor mye de gir kundene for å ha penger i banken: Bankens innskuddsrenter reduseres og bankens beste rente i Personmarkedet vil etter endringen være Spar Aktiv med 0,65 prosent, heter det i en pressemelding fra banken.

Les også: Økonomiske eksperter: -Nå må Solberg åpne pengesekken

Les også: Laveste fastrente i Lånekassen noensinne

Les også: Lavere boligrente i Statens pensjonskasse
På forsiden nå