Vant pris etter krevende år

Kleinsgruppen kåret til årets handelsbedrift av Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) og Danske Bank.

F.v. Terje Strickert Samdal, Jørgen Voie Sagmo, Robert Klein, Berit Rian og Rigmor Bråthen.  Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

Saken oppdateres.

– Det er en stor ære for oss å motta denne prisen. Tusen takk til juryen, de ansatte som har jobbet målrettet for at dette skal gå, og kundene våre. De er jo alfa og omega for at vi skal gjøre det bra, sier Robert Klein, daglig leder i Kleinsgruppen.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Prisen ble utdelt under et frokostmøte i regi av NiT, Danske Bank og Midtbyen Management på Britannia Hotel i Trondheim, og salen var mer eller mindre fylt opp med personer fra det lokale næringslivet.

Juryen begrunnet valget med at Kleinsgruppen har levert " ... svært sterke tall for butikkene på Østlandet, de har klart å snu en tung start for sine to butikker på Sirkus Shopping og bedriften har skapt to flotte butikker i Midtbyen. Når de i tillegg opplever stor fremgang i nettsalget, gir det i sum en sterk vekst for selskapet i et ellers flatt marked".

LES OGSÅ: Historien om Kleins

LES OGSÅ: Trøndersk kleskonsern snudde underskudd til pluss

Stolt

– Jeg er stolt av at vi har fått til dette. 2015 var et krevende år for oss med ombygging og omstrukturering av selskapet. Og likevel har vi klart å ende opp med en omsetning på 140 millioner kroner, noe som er «all time high» i løpet av selskapets 112 år lange historie. Og det er en vekst på ti prosent fra 2014.

De 140 millionene i omsetning gjelder de tre kjedekonseptene Kleins, Park og Companys, som alle hører til under moderselskapet.

Prisen deles ut til en handelsbedrift som har sitt hovedkontor i Trondheim og som driver med detaljhandel. Kriteriene er at bedriften må ha hatt en god økonomisk utvikling de senere år og ha vist evne til innovasjon og markedstilpasning.

LES OGSÅ: Trøndersk kleskonsern kjøper seg inn i butikk i Midtbyen

Veldedighet

I tillegg til heder og ære sitter vinneren igjen med et kunstverk og en sjekk på 25000 kroner, som de må gi videre til en veldedig organisasjon.

– Vi har bestemt oss for å gi sjekken til Barnas stasjon i Olav Tryggvasons gate, sier medeier i selskapet, Miriam Klein Minervini.

– Det er en organisasjon som eies av Blå Kors og som hjelper barn fra familier preget av rus, vold eller psykiske lidelser med mat, ferieaktiviteter eller gir dem en trygg plass å være.

Prisen er et samarbeid mellom NiT og Danske Bank, og ble delt ut av Berit Rian, administrerende direktør i foreningen, og Terje Strickert Samdal, banksjef i Danske Bank Trondheim. Tidligere vindere inkluderer blant andre Jordbærpikene, Reitangruppen og Bit Bite.

Ser fremover

– Dette året har startet bra for oss, og vi gleder oss til fortsettelsen, sier Robert Klein.

I tillegg til selve premieutdelingen handlet frokostmøtet, ikke overraskende, om næringslivet i sentrum. Rigmor Bråthen tok på sin nest siste dag som daglig leder i Midtbyen management til orde for økt optimisme om sentrum.

– Vi ser at det er flere folk i byen, og det er kjempeviktig. Tellesystemene vi har i hver ende av Nordre gate, og hver ende av Thomas Angells gate, viser en økning på nesten fem prosent til og med uke elleve sammenlignet med i fjor, sa hun da hun innledet frokostmøtet.

I tillegg var også Preben Osterhof, daglig leder ved Dromedar Kaffebar, til stede for å fortelle kaffekjedens historie fra et lite lokale på Bakklandet til en kjede med kafeer flere steder i landet.

En fullsatt konferansesal fulgte med da Terje Samdal leste opp juryens begrunnelse for å gi prisen til Kleinsgruppen.  
        
            (Foto: Espen Halvorsen Bjørgan)

En fullsatt konferansesal fulgte med da Terje Samdal leste opp juryens begrunnelse for å gi prisen til Kleinsgruppen.   Foto: Espen Halvorsen Bjørgan

På forsiden nå