Sju personer mistet jobben da tekstilkjeden Hansen & Dysviks butikk på kjøpesenteret City Lade ble slått konkurs tirsdag. Driverne av butikken gikk selv til Sør-Trøndelag tingrett og begjærte oppbud.

Advokat Ingunn Tunes i Bjerkan Stav Advokatfirma er oppnevnt som bostyrer.

- Driften har gått dårlig, det sier styrets leder og butikksjefen i møte med meg. Omsetningen er for svak, og de mener beliggenheten til butikken er litt bortgjemt, sier Tunes.

Hun forteller at butikkens gjeld er oppgitt å være i størrelsesorden to millioner kroner, og bankforbindelsen er største kreditor.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Konkurs nummer 2

Hansen & Dysvik åpnet butikk på City Lade etter at senteret ble bygd ut og pusset opp, og gjenåpnet i oktober 2014.

Konkursen er den andre butikkonkursen etter at senteret gjenåpnet etter utbyggingen, opplyser senterleder Bård Bye ved City Lade. Den første var butikken til smykke- og veskekjeden Cmyk, som ble slått konkurs i februar i år. Da var det hele Cmyk-kjeden som ble slått konkurs. Konkursen i Hansen & Dysvik gjelder kun butikken på City Lade.

Butikken har vært drevet som franchise, det vil si at et lokalt selskap har drevet butikken mot å betale en franchiseavgift til Hansen & Dysvik. Det er det lokale driftsselskapet, Ariel Interiør, som er slått konkurs.

- Ikke bortgjemt

Senterlederen er ikke enig i at beliggenheten i 3. etasje på City Lade er bortgjemt.

- Vi jobber knallhardt slik at tredje etasje blir mer kjent, og at det kommer flere kunder. Noen av butikkene på det planet gjør det veldig bra, sier Bye.

Samtidig påpeker har at et alltid er flest kunder i etasjen hvor hovedinngangen ligger, som er andre etasje på City Lade.

- City Lade jobber målrettet for å gjøre tredje etasje mer kjent. Andre etasje er hovedetasjen, og det er alltid flest i den etasjen på et kjøpesenter, sier Bye.

Nye butikker på vei inn

Senterlederen forteller at nye leietakere snart er på plass i lokalene etter Hansen & Dysvik og Cmyk.

- Vi har folk som har lyst inn og en liste med butikker som vil inn. Lokalen er leid ut allerede, sier Bye, som foreløpig ikke kan si hvilke butikker som kommer inn fordi kontraktene ikke er underskrevet.

Flere i Trøndelag

Hansen & Dysvik er en familieeid kjede som ble etablert i Oslo for over 60 år siden. Nå er det tredje generasjon som driver. Kjeden har, ifølge egen nettside, totalt 41 butikker. Ti av dem er egeneide, mens 31 er franchisedrevne. Hansen & Dysvik har fire butikker i Sør-Trøndelag, på Hitra, Kyrksæterøra, i Orkanger og Åfjord. I Nord-Trøndelag har kjeden to butikker, i Rørvik og Steinkjer.