Eierne av driftsselskapet Noras Valentinlyst gikk selv til Sør-Trøndelag tingrett, og begjærte oppbud for butikken. Ifølge bostyrer, advokat Knut Dypvik i Advokatfirmaet Simonsen Vogt Wiig Trondheim, mister åtte ansatte jobben på grunn av konkursen.

- Fokus er å sikre og bevare verdiene, og arbeidet med å ta vare på de ansatte slik at de kan komme i en søknadsprosess til Nav Lønnsgaranti, sier Dypvik.

Stengt butikk

Butikken er nå stengt. Bostyrer kan foreløpig ikke si om det blir opphørssalg og eventuell videre drift av butikken.

- Butikken er stengt. Vi jobber med hva som skal skje videre, og jobber med å avklare realisasjonen av verdiene i selskapet, sier Dypvik.

Han forteller at eierne av Noras Valentinlyst i oppbudsbegjæringen har opplyst at den samlede gjelden ved siste årsskifte var 622 000 kroner. Leverandørgjelden utgjorde da 440 000 kroner.

Omsetningen i fjor er oppgitt til i underkant av 1,7 millioner kroner. Det foreløpige driftsresultatet er minus 18 000 kroner.

Flere konkurser

Ifølge årsberetningen for Noras Valentinlyst for 2014 hadde selskapet i flere år vært uten omsetning, men det ble startet salg av dameklær på Valentinlyst Senter i fjor.

Eierne av Noras Valentinlyst har tidligere drevet selskapet Noras Tøy og Tilbehør, som ble slått konkurs i mars 2015. De eide også dameklesbutikkene Mandarin Tøy og Tilbehør, som er slått konkurs tidligere.