Expert-butikker kan tas ut i streik på fredag

Handel og Kontor og Expert sitter i mekling om tariffavtale for ni butikker i Norge. Om det ikke blir enighet, vil alle tas ut i streik.

Strid om tariffavtal kan gi streik i Expert-butikker.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Handel og Kontor og Expert møttes på Riksmeklerens kontor klokken ti mandag. Handel og Kontor krever tariffavtale for elleve butikker i Norge, skriver HK-Nytt.

Personalleder Morten Hovland i Expert opplyser imidlertid til HK-Nytt at kjeden vil undertegne tariffavtale for to av disse butikkene. Det gjelder Expert Colosseum i Oslo og Expert Leknes. Dermed er det ni butikker igjen.

LES PÅ PLUSS: Mistet AFP etter 28 år i Expert

De ni er Expert City og Expert Klingenberg i Oslo, Expert Lade og Tiller i Trondheim, og Expert-butikkene i Stjørdal, Levanger, Leksvik, Namsos og Sarpsborg.

Strid om bonusordning

Hovland sier han ser fram til mandagens mekling og framholder at Experts lønnsavtale som inneholder en bonusordning, er bedre enn HKs tariffavtale.

– De ansatte vil ha vår avtale, sier han.

Meldte seg ut

Expert meldte seg ut av arbeidsgiverorganisasjonen Virke i fjor. Dermed krevde HK en direkte videreføring av de 23 tariffavtalene de hadde med Expert. Elektronikkjeden har gått med på det for 14 av butikkene.

LES OGSÅ: Expert sier opp lønnsavtalen med flere hundre ansatte

Handel og Kontor står fast på kravet om å videreføre tariffavtalene i Expert-butikkene der de har hatt avtale. En eventuell streik kan først starte på fredag, etter arbeidstvistloven. Meklingen kan fortsette fram til da, eller den kan avsluttes i dag. Ifølge HK-Nytt er det bare satt av én dag til meklingen. 

På forsiden nå