Oljeserviceselskap fra Trondheim kutter

Lavere etterspørsel fører til at de vil fjerne 15 prosent av arbeidsstokken.

Trondheimsselskapet Electromagnetic Geoservices ASA har totalt fire skip og har gjennomført over 700 undersøkelser.  Foto: EMGS

Saken oppdateres.

I en børsmelding torsdag skriver selskapet Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) at de kommer til å gjøre flere endringer i organisasjonen for å redusere kostnader og øke effektiviteten.

Liker du å holde deg oppdatert på næringslivet i Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

– Det er rundt 25 personer som mister jobben globalt sett. 12 av disse sitter i Norge, men vi ønsker ikke gå ut med hvordan fordelingen blir mellom kontoret i Oslo og hovedkontoret i Trondheim, sier Charlotte Knudsen, head of investor relations i EMGS.

Selskapets 181 ansatte ble informert om kuttene under et allmøte onsdag. 106 av disse befinner seg i Norge, og av de sitter 80 på kontoret i Trondheim.

LES OGSÅ: EMGS tapte 200 millioner på tre måneder

LES OGSÅ: EMGS har kuttet 151 ansatte siden juni

Sparer over 80 millioner

Selskapet driver med 3D-modellering av oljefelt. På ett år har verdien av aksjer i selskapet falt med nesten 90 prosent.

– Alle vil bli berørt, men de som er offshore er ikke en del av nedbemanningen. Men det vil bli kuttet i alt fra administrasjonen til ingeniører på land.

Selskapet skal blant annet slå sammen eller sentralisere enkelte avdelinger, og endringene skal redusere antallet ansatte med rundt 15 prosent globalt. Selskapet forventer at endringene vil føre til en kostnadsreduksjon på 10 millioner amerikanske dollar i året. Det er omtrent 82,7 millioner norske kroner.

– Vi vil nok ikke se den kostnadsreduksjonen i år, men fremover er det målet.

LES OGSÅ: Over 70 må gå i EMGS

LES OGSÅ: EMGS må kutte ansatte og skip

Vil effektivisere

– Mens interessen for vår teknologi fortsetter å være høy utsetter, kansellerer eller reduserer våre kunder ordrene, noe som fører til en lavere etterspørsel etter våre produkter, sier CEO i EMGS, Christiaan Vermeijden i børsmeldingen.

– Vi vil fortsette å fokusere på kostnadskontroll og kontantstrømmen, og vil derfor gjøre endringer for å effektivisere organisasjonen, sier Vermeijden.

Selskapet ble etablert i 2002 og har hovedkontor i Trondheim. De har fire skip som henter inn informasjon til 3D-modellene, og har ifølge sine nettsider gjennomført over 700 undersøkelser.

I tillegg til de to kontorene i Norge har selskapet også kontorer i Huston, Rio de Janeiro og Kuala Lumpur.

På forsiden nå