Etter å ha tapt i både tingretten og lagmannsretten fikk Reitan-paret gehør hos landets øverste dommere. Nå må saken tilbake for ny behandling i lagmannsretten.

Saken oppsto i kjølvannet av oppussingen av parets bolig i Eilert Sundts gate i Oslo fra 2010 til 2012.

Krevde 19,5 millioner

Hele oppgraderingen av boligen, kjøpt for 39 millioner kroner, skal ha kostet 109 millioner. Elektrofirmaet Totaltek kom etter flere skriftlige overslag og oppjusteringer fram til en sluttregning på 19,5 millioner kroner for arbeidene i huset.

Dette protesterte Reitan mot, partene ble ikke enige, og saken endte i retten.

- Tok feil

Etter to tap for ekteparet slår Høyesterett nå fast at lagmannsretten tok feil. Det slås fast at elektrikeren hadde gitt et bindende prisoverslag og at prisen Reitan måtte vente å betale skulle være i området rundt 10 millioner, som var det prisoverslaget som ble gitt 23. august 2011.

Høyesterett tilkjenner også Reitan 428 220 kroner i sakskostnader.

- Vi er glade for at Høyesterett ga Reitan medhold. Dommen får betydning for alle norske forbrukere som mottar prisopplysninger fra en håndverker eller entreprenør fremover. Etter Høyesteretts dom kan forbrukere nå vite at den klare hovedregelen er at nesten enhver prisopplysning som gis av en håndverker eller entreprenør vil være et prisoverslag som forplikter håndverkeren, skriver Reitans prosessfullmektig, advokat Øystein Myre Bremset, i en epost til DN.

Gikk konkurs

Totaltek AS er i dag konkurs, men konkursboet og storbanken Nordea som har pant i boet, vil vurdere om de vil kreve saken prøvet på nytt i lagmannsretten.

-  Høyesterett har tydeligvis ønsket å forenkle grensedragningen mellom prisoverslag og ikke bindende prisopplysning så mye som mulig for å unngå de mange sakene som har oppstått de siste årene, sier advokat Svein Sulland som representerte den andre siden i Høyesterett.