Første kvartal 2016 endte omsetningen til Nordic Semiconductors ASA på like i overkant av 40 millioner amerikanske dollar, noe som tilsvarer i underkant av 328 millioner norske kroner etter dagens kurs.

Det er omtrent det samme som første kvartal i fjor, men til tross for det har driftsresultatet falt fra snaut 4,5 millioner dollar (37 millioner NOK) i pluss første kvartal i fjor til 326000 dollar (2,7 millioner NOK) i minus første kvartal i år.

Liker du å følge med på næringslivsnyheter fra Midt-Norge? Da anbefaler vi at du følger Økonomiadressa på Facebook!

Nyansettelser

– Årsaken er at vi investerer for fremtidig vekst ved å ansette flere til å utvikle og produsere produkter. Og når vi har flere mennesker som produserer mer koster det også mer, sier administrerende direktør i selskapet, Svenn-Tore Larsen.

På samme tid i fjor hadde trondheimsselskapet 360 ansatte. I dag er de oppe i 477. 58 av dem som er ansatt det siste året jobber med research og utvikling i Norge, deriblant ved hovedkontoret på Tyholt i Trondheim.

– Vi vet at vi jobber med et produkt som er i en tidlig fase, og som vil vokse. Vi ønsker å ha fordelen av å komme tidlig med flere produkter.

Selskapet produserer mikrochiper som støtter opp under den trådløse overføringsteknologien Bluetooth, og ser blant annet mot Google og Apple når de utvikler produktene sine.

– Det er de som setter premisset for hvordan denne verdenen ser ut om fem til ti år, så det er veldig viktig for oss at det vi produserer er kompatibelt med deres infrastrukturer, sier Larsen.

Forventer økning

Han forventer nå økt omsetning utover året etter et første kvartal som alltid har vært svakt relativt sett.

– Første kvartal bruker å være vårt dårligste kvartal. Blant annet er det jo fire uker med kinesisk nyttår det kvartalet. Men vi vet at vi kommer til å øke omsetningen utover året. Vi er i et veldig ungt marked, og det er stadig nye kunder som kommer i tillegg til at vi har nye prosjekter og nye produkter.

I fjor omsatte selskapet for rundt 1,24 milliarder kroner, og endte med et driftsresultat på 167,5 millioner kroner. Rundt 210 av de totalt 477 ansatte holder til ved hovedkontoret i Trondheim.