Vedder på økning i oljeprisen

Toppsjef Erik Haugane i oljeselskapet Okea setter egne penger på at oljeprisen vil stige.

Erik Haugane i det trondheimsbaserte oljeselskapet Okea setter egne penger på økt oljepris.  Foto: Frank Lervik

Saken oppdateres.

– Jeg vedder på at oljeprisen skal opp. Markedet overvurderer hva det har å si at iranerne ikke møtte opp i Doha, og det er heller ikke overraskende at de ikke gjorde det. De holder på å bygge opp oljeproduksjonen, og har derfor ingen interesse i et møte for å redusere produksjonen, sier Erik Haugane i trondheimsselskapet Okea til Dagens Næringsliv.

Han har investert en million av sine private midler i oljekjøpsopsjoner med en innløsningskurs på 60 dollar fatet i 2018. Opsjonene gir Haugane en rett, men ikke en plikt, til å kjøpe olje til den avtalte prisen ved utgangen av 2018.

Ifølge avisen vil han få en avkastning på nesten 100 prosent om oljeprisen da er på 70 dollar fatet, og en avkastning på nesten 300 prosent om oljeprisen er 80 dollar.

– Det kommer ikke ny olje i produksjon. Når traderne etterhvert oppdager at de ikke får nye laster levert vil oljeprisen gå opp igjen. Vi er i en overgangsperiode, fortsetter han.

Den siste tiden har prisen på et fat olje ligget mellom 40 og 50 dollar fatet.

– Dette er kompliserte og risikofylte produkter, men det er en av få muligheter norske kunder har til en eksponering direkte mot oljeprisen, sier Alexander Kleiven, megler i DNB Markets til avisen.

På forsiden nå