Streiken som inntreffer klokken 8 søndag morgen vil få stor betydning for flere av byens hoteller.

Blant de som blir hardest rammet, er Scandic Solsiden (27 ansatte i streik), Royal Garden (44 ansatte i streik) og Nova Hotell, Kurs og Konferanse (17 ansatte i streik). For alle disse betyr streiken at de må stenge.

Royal Garden huser denne helga Nidaros Bluesfestival. Hotelldirektør Rune Nordstokke forsikrer imidlertid om at denne vil gå som normalt, og at den avsluttes klokken 02.00 natt til søndag. Gjestene vil kunne sjekke ut som vanlig søndag formiddag.

Vet du noe om hvordan streiken vil ramme deg, eller din arbeidsplass? Ta kontakt med oss på webred@adresseavisen.no

Flytter gjester til andre hoteller

Distriktsleder Gry Eriksen i Scandic sier imidlertid at resten av Scandichotellene i Sør-Trøndelag vil holde åpent.

- Gjestene våre ved Scandic Solsiden vil få innkvartering enten ved Scandic Bakklandet eller Scandic Nidelven. Arrangementer og booking av rom foregår ellers som vanlig ved hotellene som holder åpent, sier Eriksen.

- Når det gjelder driften ved de andre hotellene kommer vi til å følge nøye med på situasjonen, legger hun til.

Nederst i saken ser du listen over alle bedriftene i Sør-Trøndelag som blir rammet av streiken. Ingen i Nord-Trøndelag eller Møre og Romsdal blir rammet.

Flere får redusert kapasitet

Men det er ikke bare de tre nevnte hotellene som vil merke streiken. Også de to største konferansehotellene i Trondheim, Scandic Lerkendal og Hotel Brattøra som Clarion driver, vil få henholdsvis 26 og 30 ansatte tatt ut i streik.

Leder i Visit Trondheim, Stig Hillestad, sier at flere arrangementer i byen kan bli påvirket av streiken.

- Dette er en periode hvor det holdes en god del kurs og konferanser. Det skal holdes noen store arrangementer om bare få dager, og de vil nok merke dette om streiken varer til da, sier Hillestad.

Tror gjestene har forståelse

Hillestad, som tidligere har vært hotellsjef på blant annet Brattøra Hotell, har imidlertid tro på at hotellene vil gjøre alt for å finne gode løsninger for kundene sine.

- Jeg vet at hotellene rent prinsipielt prøver å holde åpent så lenge det går, slik at det blir best mulig for kundene. De fleste store hotellene er nok godt forberedt. Jeg er også sikker på at det vil være et godt samarbeid mellom ansatte og hotelledelsen underveis. Man følger spillereglene og er profesjonelle overfor hverandre, sier Hillestad.

- Så tror jeg også at gjestene og de som berøres har forståelse. Det er ikke uavnlig med streik i Norge, legger han til.

- Er det mange utenlandske turister som blir rammet av streiken?

- Dette er i forkant av konsertene som skal holdes i byen og cruise-sesongen, så de blir nok ikke spesielt berørte av dette, sier Hillestad.

Vil følge med på bedriftene

Børge Ånesen i Fellesforbundet har også tro på at bedriftene vil følge reglementet under streiken. Han er imidlertid klar på at streikevaktene og forbundslederne vil følge nøye med på hvordan streiken blir håndtert på den enkelte arbeidsplass.

- Noen ganger kan det være at reglene tolkes litt forskjellig. Det kan være i hvor stor grad mellomlederne tar over oppgavene som ansatte i streik vanligvis har, og det kan være snakk om bruk av vikarer for å erstatte de som er i streik. Vi har tillit til at dette skal gå greit, men vi følger nøye med, og vil reagere dersom vi mener det oppstår overtramp, sier Ånesen.

Dette er bedriftene som blir rammet i Sør-Trøndelag:

Distriktsdirektør Gry Eriksen i Scandic. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Morten Antonsen
Reiselivsdirektør Stig Hillestad i Visit Trondheim. Foto: Ole-Einar Andersen, Adresseavisen
Børge Ånesen, leder i Fellesforbundet. Foto: Frank Lervik