Nær 60 ansatte i Ello i Kristiansund kan miste jobben

Arbeidet til nær 60 ansatte i personlig pleie-fabrikken Ello i Kristiansund står i fare. Mandag formiddag avgjør styret i Orkla-eide Lilleborg om bedriften skal flagges ut til Sverige.

Saken oppdateres.

I et møte med næringsminister Monica Mæland (H) om Orkla-utflaggingen tirsdag 19. april, sa tillitsvalgt Unni Garberg at Ello er en overskuddsbedrift, og at de ansatte er klare til omstilling og effektivisering for å redde arbeidsplassene i Norge.

Garberg overleverte også et brev til statsråden om saken som også LO, Industri Energi og Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund står bak.

Mæland stilte seg undrende til hvorfor det skal være nødvendig for Orkla å flytte arbeidsplassene til Sverige og ba om et møte med konsernet så raskt som mulig.

– De er et stort og viktig selskap med mange arbeidsplasser i Norge. Regjeringen er svært opptatt av at norske arbeidsplasser blir bevart og videreutviklet i Norge. Jeg vil be konkret om begrunnelsen for deres strategi. Hvis det er forbedrede rammebetingelser som er spørsmålet, så vil jeg høre hva de eventuelt savner, sa hun da til Industri Energi.

Regjeringen arbeider for tiden med Industrimeldingen, og er opptatt av å beholde og skape nye arbeidsplasser.

– Derfor er signalene fra Orkla urovekkende. Vårt mål er å styrke norsk næringsliv gjennom gode rammebetingelser, og at man nå også får drahjelp av lav rente og svekket krone, sa statsråden i forrige uke.

På forsiden nå