Dara O'Briain til Trondheim:

Streiken gjør at sjefene må rigge

Streiken i hotell- og restaurantbransjen gir sjefene ekstraarbeid.

– Basert på det vi vet nå går alle arrangementer som planlagt, sier distriktsdirektør i Scandic Hotels, Gry Eriksen. 

Saken oppdateres.

– Både mellomleder og direktør ved hotellet vil være med på å rigge, så det blir både standup med Dara O'Briain nå på torsdag og danseweekend neste helg, sier Gry Eriksen, distriktsdirektør i Scandic Hotels.

Det er solgt i overkant av tusen billetter til standup-arrangementet med den irske komikeren på Scandic Lerkendal.

Stengt hotell

– Det er klart at hvis vi får mye sykdom, eller det skjer noe annet uforutsett må vi selvsagt ta en ny vurdering, men basert på det vi vet i dag går alle arrangementer som planlagt.

– Enn hvis streiken trappes opp?

– Kommer det en opptrappingsplan må vi selvsagt ta stilling til dette på nytt.

Ved deres fire hoteller i Trondheim er til sammen 127 ansatte tatt ut i streik. Foreløpig er det bare hotellet på Solsiden de har måttet stenge.

– De resterende hotellene holder åpent, men med justeringer i driften. For eksempel kan en oppleve at det tar litt lengre tid å sjekke inn, eller at utvalget i restaurantene er noe redusert.

Lokal forhandlingsrett

Hotell- og restaurantansatte over hele landet gikk søndag ut i streik etter at forhandlingene mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet brøt sammen elleve timer på overtid.

Et av hovedpunktene de ikke klarte å bli enige om er den lokale forhandlingsretten. Fagforeningens medlemmer ønsker dette for å kunne ta ut en større del av de verdiene de skaper for hotellet i lønn.

I tillegg til hoteller rammes også kantiner og restauranter.

Totalt er 3450 ansatte i bransjen tatt ut i streik. Det streikes både i Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Vestfold og Sør-Trøndelag.

På forsiden nå