Scandic Lerkendal må stenge - og lørdag trappes streiken opp

Lørdag klokken åtte tas 2447 nye ansatte i hotell- og restaurantbransjen ut i streik, med mindre partene finner en løsning før den tid. 301 av dem jobber i Nord-Trøndelag.

Etter å ha holdt deg gående med redusert bemanning i en snau uke må Scandic Lerkendal nå stenge på grunn av streiken. Fra og med lørdag blir også nordtrønderske hotell- og restaurantmedarbeidere med i streiken.  Foto: Javad Montazeri

Saken oppdateres.

– Foreløpig er det ingen kontakt mellom partene, forteller Vidar H. Grønli, informasjonsansvarlig i Fellesforbundet til NTB.

Det betyr at streiken trolig vil bli utvidet fra og med lørdag morgen.

Forrige helg gikk 3450 ansatte i hotell- og restaurantbransjen i seks fylker ut i streik. Nå følger 2447 kolleger fra seks nye fylker. Disse er Nord-Trøndelag, Møre og Romsdal, Rogaland, Troms, Finnmark og Akershus.

Værnes

I Nord-Trøndelag betyr dette at 301 ansatte i 21 bedrifter legger ned arbeidet.

79 av de ansatte holder til ved Scandic Hell, hotellet ved Trondheim lufthavn Værnes. I tillegg går 64 ansatte i Select Service Partner på flyplassen ut i streik. Select Service Partner drifter restauranter og kafeer som for eksempel O'Learys, Starbucks og SAS sine lounger. De to bedriftene har henholdsvis 184 og 195 ansatte.

I Sør-Trøndelag fører streiken til at tre nye hoteller må stenge. Det gjelder Scandic Lerkendal, Clarion Brattøra og Quality Hotel Panorama på Tiller. Quality Hotel Panorama åpner igjen på mandag.

– Til alle gjester og samarbeidspartnere. Grunnet hotellstreiken ser vi oss nødt til å stenge hotellet fredag 29.april etter utsjekk, skriver hotellet på Lerkendal på sin Facebookside.

Fra før av har seks hoteller måttet stenge, deriblant Royal Garden, Scandic Solsiden og Nova Hotell. Dermed er totalt ni hoteller stengt bare i Trondheim.

Lokal forhandlingsrett

Hotell- og restaurantansatte over hele landet gikk søndag ut i streik etter at forhandlingene mellom NHO Reiseliv og Fellesforbundet brøt sammen elleve timer på overtid.

Et av hovedpunktene de ikke klarte å bli enige om er den lokale forhandlingsretten. Fagforeningens medlemmer ønsker dette for å kunne ta ut en større del av de verdiene de skaper for hotellet i lønn.

I tillegg til hoteller rammes også kantiner og restauranter.

Totalt er 3450 ansatte i bransjen tatt ut i streik. Det streikes både i Buskerud, Hordaland, Nordland, Oslo, Vestfold og Sør-Trøndelag.

På forsiden nå