Kristen bokhandelkjede rammet av konkurs

Den kristne bokhandlerkjeden Vivo, tidligere Bok & Media, har levert konkursbegjæring til Skifteretten, melder Vårt Land.

Den kristne bokhandlerkjeden Vivo, tidligere Bok & Media, har levert konkursbegjæring. Kjeden har blant annet bokhandel i Dronningens gate i Trondheim.  Foto: Terje Visnes

Saken oppdateres.

– Dette er svært beklagelig, men selskapet kan ikke drives for kreditors regning når det ikke er økonomisk grunnlag for videre drift, sier styreleder i Vivo, Tor Odd Berntsen i en pressemelding.

Det er to år siden den kristne bokhandlerkjeden Bok & Media fikk navnet Vivo, men selskapet har lenge slitt med økonomien. I 2015 hadde kjeden et underskudd på om lag 3,7 millioner kroner. Fram til 1. mars i år har bokhandlerkjeden tapt ytterligere cirka 2 millioner kroner, skriver Vårt Land.

LES OGSÅ: Nå er Bryggen-eiendommen solgt

Vivo har butikk i Trondheim sentrum og i Malvik.

Med avviklingen mister mange kristne forlag en av sine viktigste salgskanaler.

– Det er med dyp sorg og tårer at vi erkjenner at eierne har måttet ta et så drastisk skritt, sier Svein Andersen, administrerende direktør i de to kristne forlagene Hermon og Genesis. Han anslår at 20-25 prosent av boksalget til Hermon og Genesis har blitt solgt gjennom kjeden.

LES OGSÅ: Butikk på City Lade slått konkurs

Selv om det går mot konkurs, betyr ikke det at alle butikkene forsvinner.

– Det er sannsynligvis interessenter her som ønsker å gå inn og overta butikker. I de 33 årene jeg har drevet forlag har antallet kristne bokhandlere sunket fra 64 til 24, så både vi håper at flest mulig av butikkene kan reddes, sier Andersen.

Normisjon er hovedaksjonær i Vivo, med 85 prosent av aksjene. Resten eies av Norsk Luthersk Misjonssamband. 

På forsiden nå