Streik setter konfirmasjonsfester i fare

Dersom hotellstreiken ikke er over til helga, må flere konfirmanter finne seg nye lokaler å feire dagen i.

Dersom 44 ansatte ved Royal Garden fortsatt streiker til helga, må de som har bestilt konfirmasjonsfester ved hotellet finne andre alternativer. 

Saken oppdateres.

Trondheims-hotellet Radisson Blu Royal Garden er stengt, fordi 44 ansatte er tatt ut i streiken som pågår. Dersom det ikke blir en løsning på konflikten i hotell- og restaurantbransjen før lørdag, kan de ikke avvikle de fem-seks konfirmasjonsfestene som er bestilt ved hotellet, forteller direktør Rune Nordstokke ved Royal Garden.

- Vi er i en fortløpende dialog med gjestene det gjelder. Hvis det ikke blir en løsning, så er ikke vi i stand til å gjennomføre konfirmasjonene, sier Nordstokke.

LES OGSÅ: Lufthavnstreiker kan ramme årets ferietrafikk

- Må ha plan b

Hotellet vil prøve å hjelpe.

- I midten av uka må vi ha en plan b for de rammede gjestene. Vi skal prøve å hjelpe dem med å finne nye lokaler. Det er force majeure, men vi gjør så godt vi kan, sier Nordstokke.

Helga for vel ei uke siden gikk 3450 ansatte i hotell- og restaurantbransjen i seks fylker, blant annet i Sør- Trøndelag, ut i streik. Sist helg gikk ytterligere 2447 medlemmer i Fellesforbundet fra seks nye fylker, blant annet Nord-Trøndelag, ut i streik.

LES OGSÅ: Fare for omfattende buss-streik fra torsdag

- Ikke konkludert

Clarion Hotel & Congress Trondheim er åpent, men med begrenset belegg og service. Hotelldirektør Hilde Alice Kvernrød ved Brattøra-hotellet opplyser at en håndfull konfirmasjoner er bestilt til helga, og at de vurderer fortløpende om de kan holde åpent og hvor lenge.

- Vi forsøker å gjennomføre det som allerede er planlagt, med de begrensninger streiken medfører. Vi må se hva vi klarer med personalet vi har og hva vi har lov til. Det er klare regler som sier hva vi har lov til og ikke har lov til, sier Kvernrød.

Hotelldirektøren forteller at de får mange henvendelser fra dem som har bestilt konfirmasjon.

- Vi er daglig i kontakt med gjester som er usikre på hva som skjer, og om selskapet blir noe av. Vi prøver å svare så godt vi kan, og å hjelpe etter beste evne. Slik det ser ut nå gjennomfører vi det som allerede er bestilt, med noen justeringer, sier Kvernrød.

LES OGSÅ: 29 streikende må tilbake på jobb

- Kan flytte selskaper

I hotellkjeden Scandic er to hoteller i Nord-Trøndelag berørt av streiken, Scandic Rock City og Scandic Hell. Sistnevnte kan ikke arrangere de bestilte konfirmasjonene til helga dersom det fortsatt er streik, forteller distriktsdirektør Gry Eriksen i Scandic Hotels.

- Vi er i dialog med kundene for å se på alternative måter å løse det på. Kanskje flytter vi noen konfirmasjoner til Scandic Nidelven. Vi kan kjøre maten hjem til kundene, fordi kjøkkenet fungerer fint. Vi har mange ansatte servitører som er tatt ut i streik, sier Eriksen.

I Scandic er også ansatte ved fire hoteller i Trondheim tatt ut i streik. Scandic Lerkendal og Scandic Solsiden er stengt. Dersom det fortsatt er streik til helga, vil hotellet på Lerkendal likevel ha åpent slik at konfirmasjonsselskapene blir avviklet.

- Konfirmasjonene går som normalt. Vi evner også å avvikle overnatting i tilknytning til konfirmasjonene, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Streiken gjør at sjefene må rigge

- Holder over 17. mai

Også samarbeidet med Rosenborg på Lerkendal stadion vil gå som normalt, med matservering i forbindelse med seriekampen mot Stabæk søndag.

Scandic Nidelven og Scandic Bakklandet har redusert kapasitet, men også her vil bestilte konfirmasjoner gå som normalt.

- Det er viktig når private som har bryllup eller konfirmasjoner berøres. Vi kan holde det gående til godt over 17. mai, sier Eriksen.

På forsiden nå