– De har over tid bygd opp en veldig solid bedrift med en kompetanse vi trenger. De har også kontor i Stockholm, og vil i så måte kunne fungere som et bruhode inn i Sverige for oss.

Slik begrunner konserndirektør Kolbjøn Haarr i Evry Norge oppkjøpet av IT Nor. Begge selskapene driver med programvare rettet mot bedriftenes kjernevirksomhet, inkludert økonomi- og lønnssystemer, prosjektstyring og logistikk, også kjent som virksomhetssystemer.

– Vi er store i privat sektor, mens Evry er store også i offentlig sektor. Oppkjøpet vil gi oss større muskler til å gå inn i begge markedsområder, og samarbeidet her blir spennende, sier Anders Hansteen Reitan, administrerende direktør i IT Nor.

Overtakelse

IT Nor har totalt 75 ansatte. 43 av disse sitter i Trondheim, mens de resterende 32 er fordelt likt mellom kontorene i Stockholm og Oslo.

– Evry overtar samtlige aksjer i IT Nor 1. juni, og integreringen av selskapet vil starte umiddelbart etter dette, fortsetter Reitan.

– Vi ønsker å innlemme dem på en måte som gjør at de føler seg velkomne og som en del av laget. Vi trenger alle sammen, sier Haarr.

Evry er med sine 500 medarbeidere innen virksomhetssystemer landets største leverandør av virksomhetssystemer. Denne størrelsen håper IT Nor nå å benytte seg av.

Stordriftsfordeler

– De har finansielle muskler til å drive oss videre og et stort kompetansemiljø. Vi får dratt nytte av stordriftsfordeler, og skal vi vokse oss større enn det vi er nå må vi ha tilgang til de tjenestene, sier Reitan.

De ansatte i selskapet ble informert om oppkjøpet under et allmøte tirsdag forrige uke.

– Tilbakemeldingene fra de ansatte har vært positive. Vi har allerede et tett samarbeid med Evry, så det er jo ikke en ukjent aktør for oss. Nå får vi et større fagmiljø å spille på, og begge selskap får fagmiljøer i flere byer.

Evry som konsern har de siste årene gått gradvis dårligere økonomisk, og endte 2014 med et underskudd på 743 millioner. tallene for 2015 er foreløpig ikke klare, men ifølge Haarr har den delen av konsernet som driver med virksomhetssystemer gått godt.

Bremser og gasser

– Vi har foretatt nedbemanning, men det har vært innen andre områder av virksomheten enn dette. Det handler om å gi gass og bremse samtidig. Vi bremser opp der det går trått og investerer der vi ser at vi har et vekstpotensial, sier Haarr.

IT Nor-selskapene på sin side har økt omsetningen med rundt 25 millioner fra 2013 til 2015, fra 50 millioner kroner til 75 millioner. Reitan har troen på at denne veksten vil fortsette.

– Jeg tror vi kommer til å fortsette å vokse jevnt i Norge, og at vi vil vokse mer enn det vi har gjort til nå i Sverige. En må huske at Sverige er dobbelt så stort som Norge på mange måter, og også innen dette området, så der har vi bare såvidt begynt. Per i dag har vi en markedsandel på rundt en prosent der, men det vil nok endre seg drastisk i kommende år, avslutter han.