Selskapet har hovedkontor i Stiklestadveien i Trondheim, og har vært gjennom flere store nedbemanningsrunder det siste året.

EMGS er en spin-off fra Statoils forskningsmiljø på Rotvoll, og med hjelp av elektromagnetisk teknologi (EM) avdekker selskapet mulige olje- og gassforekomster under havbunnen.

Kutt

Senest i midten av april varslet de at 25 ansatte mistet jobben på global basis, hvorav tolv i Norge, på grunn av dårlig etterspørsel etter selskapets tjenester.

Torsdag morgen la selskapet frem resultatene etter første kvartal, som viste at selskapet hadde inntekter på 13 millioner dollar (107 millioner kroner med dagens valutakurs). Det er en nedgang fra 32,3 millioner dollar (265 millioner kroner) fra samme periode i fjor.

Driftsresultatet endte på minus 8,3 millioner dollar (68 millioner kroner), mens selskapet fikk et underskudd før skatt på 15,5 millioner dollar (127 millioner kroner).

Lavere kostnader

EMGS-sjef Christiaan Vermeijden sier i en børsmelding at selskapet har redusert kostnadene fra 49 millioner dollar i første kvartal i fjor til 18,2 millioner dollar i samme periode i år.

Han sier i markedet fortsatt er «utfordrende», men at de ser positivt på oppgangen i oljepris og interessen fra kunder.

- Reduksjonen i kostnadsbasen er også ventet å sette oss i en mye bedre posisjon når markedet tar seg opp, sier Vermeijden i meldingen.