Rema avslutter bruk av sperrebånd

Fra og med 17.mai avslutter Rema 1000 bruk av sperrebånd på søndager i sine butikker, og holder kun søndagsåpent i turistkommuner, og for butikker som har salgsareal på 100 kvm.

Slutter med sperrebånd: Det har vært mye debatt om søndagsåpne butikker den siste tiden. Nå velger Rema å slutte med sperrebånd.  Foto: NTB scanpix

Saken oppdateres.

Det skriver de i en pressemelding søndag kveld.

- Vi ønsker ikke å drive ulovlig. Vi har bare tolket regelverket slik våre konkurrenter har gjort i mange år. At Norgesgruppen nå stenger og bygger om flere av sine Kiwi og Joker-butikker, ser vi på som en innrømmelse, og endelig en faktisk vilje til å følge loven, selv om våre undersøkelser i dag viser fortsatt ett titalls brudd på denne loven sier Jan Frode Johansen, administrerende direktør i Rema Franchise.

LES OGSÅ: Norgesgruppen lover opprydding, men Rema tror ikke på dem

LES OGSÅ: Rema ønsker at alle dagligvarebutikker skal kunne være søndagsåpne

Vil ha like konkurransevilkår

Det har vært stor oppmerksomhet om søndagsåpne butikker etter at Rema for sju uker siden valgte å tolke loven på sin måte.

- Det er veldig rart at dette sinnet ikke har kommet fram før vi i Rema begynte med sperrebånd. I mange år har Joker, Kiwi, Bunnpris og flere konkurrenter tolket regelverket dithen at det holder med en plakat eller noen oppstilte handlevogner som avgrensing av en søndagsbutikk. Eller rett og slett holde hele butikken åpen på en søndag – selv om den er 1000 kvadratmeter, ikke 100. Dette har vi sett oss lei på, for søndagsmarkedet har ekspandert kraftig på ulovlig virksomhet, og vi er nødt til å sørge for at vi alle har like konkurransevilkår, sier Johansen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Kulturministeren med hastemøte om søndagsåpne butikker.

Oppnådd sine mål

Rema skriver videre i pressemeldingen at de nå har oppådd sine mål.

- Det har ikke vært lett for oss å dra dette så langt. Men vi har sett det som helt nødvendig for å få nok fokus på saken. Vårt mål har hele tiden vært å få fokus på at våre konkurrenter bryter loven hver søndag og har gjort det i mange år uten at verken politikere eller politiet har grepet inn. Det har ikke hjulpet å foreslå endringer, deltatt i høringsrunder, klage i media eller anmelde til politiet. Men når vi først gjorde det samme som våre konkurrenter, da ble det bråk, og ikke minst en politisk bevegelse mot en ny utredning av loven. Da har vi oppnådd våre mål, sier Mette Fossum Beyer, direktør for kommunikasjon og samfunnskontakt i Rema.

Fornøyd kulturminister

Kulturminister Linda Hofstad Helleland (H) sier til NTB at hun er glad for at både Rema 1000 og Norgesgruppen nå lover å forholde seg til lovverket om søndagsåpne butikker.

Helleland møtte både representanter for Rema 1000 og Norgesgruppen i forrige uke.

– Det er veldig gode signaler fra Rema og også fra Norgesgruppen der de har lyttet og hvor begge nå sier at de vil følge loven. Da forventer jeg at de vil gjøre det, sier Helleland.
På forsiden nå