Kraftig resultatøkning for Trondheim Kraft

Lav strømpris gir lavere driftsinntekter for Trondheim Kraft, men direktøren er fremdeles fornøyd med resultatet.

Trondheim Kraft kan vise til en god økning i driftsresultatet til tross for at lavere strømpriser setter sitt merke på driftsinntektene deres. Veksten har ført til at administrerende direktør Torkel Rolfseng har måttet ta med seg mannskapet sitt ut av det gamle lokalet på Sluppen og inn et nytt.  Foto: Glen Musk

Saken oppdateres.

– Vi er jo et selskap som kjøper strøm og selger den videre, så når strømprisen faller går også inntektene våre på strøm ned, sier Torkel Rolfseng, administrerende direktør i Trondheim Kraft.

Og med lavere strømpris i fjor enn året før betyr det at de falt fra 295 millioner kroner i 2014 til 250 millioner i 2015.

LES OGSÅ: Sponser trivselstiltak i nærmiljø for å beholde strømkunder

LES OGSÅ: Trondheim Kraft leverer varene

Fornøyd

– Men strømprisen er jo ikke noe vi råder over, så vi legger ikke så stor vekt på driftsinntekter. Det som er viktig for oss er driftsresultatet, og det er vi veldig fornøyde med. Vi har en veldig positiv utvikling der, sier Rolfseng.

Mens selskapet i 2014 satt igjen med et driftsresultat på seks millioner kroner, viser regnskapstallene for 2015 et driftsresultat på 25 millioner.

– Lavere strømpriser gjør at en del av kostnadene våre blir lavere, og i tillegg har vi de siste årene investert endel penger i å effektivisere driften, så vi hadde lavere utgifter per strømkunde i fjor enn tidligere.

En tilleggstjeneste som direktøren kaller en «energikonto» har også ført til ekstra inntekter for selskapet.

– Det er den som har vært den største bidragsyteren av våre tilleggstjenester. Den går ut på at kundene betaler det samme beløpet hele året, og dermed slipper sesongvariasjonene i strømregningen. Det er en populær løsning, spesielt nå etter at både strøm og nettleie kommer på samme faktura.

LES OGSÅ: Reagerer på helsides annonse fra konkurrenten

LES OGSÅ DEBATTINNLEGGET: «Har ikke vi stakkars nettleiere betalt nok snart?»

Bedrift

Også en økt andel bedriftskunder mener Rolftseng er en bidragsyter til den gode fremgangen i driftsresultatet.

– Bedriftsmarkedet var ganske beskjedent for noen år siden, men blir stadig større for oss. Vi har satset mye inn mot det markedet, og nå har det blitt en vesentlig del av det vi driver med.

Veksten fører også til at selskapet har måttet utvide, og de har derfor valgt å flytte fra de gamle lokalene på Sluppen.

– Vi vokste oss rett og slett ut av lokalene. Vi har hatt en betydelig vekst i antall ansatte, og har derfor flyttet til et nytt lokale like i nærheten. Det er en hyggelig utfordring å vokse seg ut av et lokale på denne måten.

På forsiden nå