Reitan Kapital blir et nytt forretningsområde i Reitangruppen ved siden av Rema 1000, Reitan Convenience, Reitan Eiendom og Uno-X.

- De seneste 15 årene har Reitangruppen gjennomført en rekke større og vellykkede oppkjøp. Oppkjøpsgjelden er nå nedbetalt, og selskapet får dermed en overskuddslikviditet som må forvaltes, sier toppsjef Odd Reitan i Reitangruppen i en pressemelding som vil bli offentliggjort fredag morgen.

- For å profesjonalisere denne forvaltningen skal vi bygge opp et eget forretningsområde ved å  etablere investeringsselskapet Reitan Kapital, sier han.

Reitangruppen solgte nylig 14 millioner aksjer i det svenske dagligvarekonsernet Axfood, og fikk dermed inn 1,9 milliarder kroner.

- Sikre arbeidsplasser

Magnus Reitan sier at Reitan Kapital skal "skal ivareta og utvikle finansielle verdier for Reitangruppen gjennom å bygge en diversifisert og global finansiell portefølje ved siden av våre eksisterende forretningsområder."

- Denne skal bidra til soliditet og langsiktighet for Reitangruppen som familiebedrift, sikre arbeidsplasser og muligheter for fremtidige investeringer i kjernevirksomheten, samt være en økonomisk buffer i vanskelige tider, sier Magnus Reitan som blir administrerende direktør i det nye selskapet.

Har vært finansdirektør

Reitangruppen peker på at Magnus Reitan har jobbet med finans og investeringer i mange år, blant annet ved opprettelsen og driften av Allegro Kapitalforvaltning, opprettelsen og driften av Reitan Invest og som finansdirektør i Reitangruppen.

Johannes Sangnes tar over som administrerende direktør i Reitan Convenience, som blant annet omfatter kioskkjedene Narvesen, 7-Eleven, Pressbyrån og R-kiosk.

Magnus Reitan vil fortsette som nestleder i styret i Reitan Convenience, med Odd Reitan som styreleder.