Bøe overtar etter Espen Ledang, som i mai sa opp stillingen, ifølge en børsmelding fra selskapet.

NTS ASA er tidligere kjent under navnet Namsos Trafikkselskap, men har i de siste årene rendyrket seg som et serviceselskap for havbruksnæringen.

Leder datterselskap

Bøe er i dag administrerende direktør i datterselskapet Norsk Fisketransport, og vil også fortsette i denne stillingen når han overtar sjefsjobben i NTS.

- Jeg er glad for den tilliten styret har vist meg, og ser fram til å ta NTS- konsernet videre i den strategiske retning som er lagt, sier Bøe i børsmeldingen.

NTS har i de siste årene kvittet seg med landtransportvirksomheten, og gjennom Norsk Fisketransport har de bygget seg opp til å bli et av landets største brønnbåtrederi.

Medeier

Andre datterselskaper er Folla Sjøtransport, som frakter fiskefôr og trelast, og Vikna-selskapet KB Dykk, som gjør dykkearbeid og andre servicebåttjenester for oppdrettsnæringen.

Harry Bøe er også en av de største eierne i NTS, gjennom investeringsselskapet Namsos Invest som eier 28,9 prosent av aksjene i selskapet.

NTS har de siste årene vært blant de trønderske selskapene med størst vekst på børsen, og det siste året har aksjen steget med 65,6 prosent.

Selskapet har nå en børsverdi på rundt 718 millioner kroner.