- Dette avslutter en syv måneder lang utfordrende reise for Norske Skog

Selskapet betalte onsdag et lån på 187 millioner kroner etter dagens kurs.

Norske Skog har den siste tiden redusert gjelden og forbedret bokført kapital med mer enn en milliard kroner.  Foto: Jens Petter Søraa

Saken oppdateres.

Norske Skog skriver i en børsmelding at de har gjennomført en transaksjon på 20 millioner euro, eller 187 millioner kroner etter dagens kurs, for å finansiere salgsprosessen av det geotermiske anlegget på Tasmanfabrikken i New Zealand.

- Dagens tilbakebetalingen av juni 2016-obligasjonen avslutter en syv måneder lang utfordrende reise for Norske Skog, sier Sven Ombudstvedt, konsernsjef i Norske Skog, i børsmeldingen.

LES OGSÅ: - Dette er en kritisk situasjon for Norske Skog

LES OGSÅ: Norske Skog med ny gjeldsplan

Redusert gjeld

- I denne perioden har vi lykkes i å beskytte verdier for allle interessenter ved å redusere gjelden, forbedre bokført egenkapital med mer en en milliard kroner, redusesert rålige renteutbetalinger med mer enn 100 millioner kroner og forlenget låneforfallene i gjennomsnitt med seks år.

Selskapet har i tillegg inngått et lån på drøyt 93 millioner kroner fra GSO og Cyrus. Arbeidet med å frigjøre den samme summen i bundne kontanter pågår fortsatt.

Selskapet har den siste tiden vært uten revisor etter at de brøt samarbeidet med den forrige etter en uenighet. Foretaksregisteret i Brønnøysund har forlenget fristen til å registrere ny revisor til 10. august i år.

På forsiden nå